Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Υδρόγειος Ασφαλιστική στο ΒΝ: Aνάπτυξη 11% το 2025 - Δεν υπάρχει ενδιαφέρον συνεργασίας με τράπεζα

Υδρόγειος Ασφαλιστική στο ΒΝ: Aνάπτυξη 11% το 2025 - Δεν υπάρχει ενδιαφέρον συνεργασίας με τράπεζα
Αύξηση μεριδίων από την ασφάλιση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης
Σχετικά Άρθρα
Τα πρόγραμμα «Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι» ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου (10/9) η Υδρόγειος Ασφαλιστική, σε συνεργασία με το ίδρυμα Reale Foundation και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ενώ απάντησαν σε τέσσερις ερωτήσεις του ΒΝ ο διευθύνων σύμβουλος της Υδρογείου Παύλος Κασκαρέλης και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & Νομικός Σύμβουλος της Ασφαλιστικής Ιωάννης Σουρλής.  
Θετικά αναφέρουν λειτουργούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την Υδρόγειο η οποία καταγράφει ανάπτυξη 11% το 2025, λειτουργώντας πάνω στο ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο που λειτουργούσε πριν την εξαγορά της από την Real Mutua.

Τις εξής παρακάτω ερωτήσεις έθεσε το ΒΝ, συζητώντας:

1.       Αν, θα υπάρξουν αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο που θα ακολουθήσει η Ασφαλιστική εφεξής μετά την εξαγορά της από την Reale Mutua και πρόκειται να αναζητήσει συνεργασία με κάποια τράπεζα.
2.       Σε τι βαθμό συνεισέφεραν τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την ασφάλιση κατοικιών και επιχειρήσεων στην συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας κατά προσέγγιση.
3.       Αν, από την υποχρεωτική ασφάλιση βραχυχρόνιων ενοικιαζόμενων κατοικιών, προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω άνοδο στα ασφάλιστρα περιουσίας, -θέμα που ανέδειξε στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 το ΒΝ.
4.       Ποια η άποψη τους για την συμμετοχή των ιδιωτικών ασφαλιστικών στο ΕΣΥ και την υποχρεωτική εφαρμογή των DRGs, -σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στο ΒΝ την περασμένη εβδομάδα.

Επιχειρηματικό μοντέλο Υδρογείου

Καμία αλλαγή δεν υπάρξει στο επιχειρηματικό μοντέλο της Υδρογείου απαντά η Υδρόγειος. Η Ασφαλιστική και μετά την εξαγορά της από τον Ιταλικό Ομιλο Reale Mutua θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε, συνεργαζόμενη με Δίκτυα Πωλήσεων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σύναψη συνεργασίας με τράπεζες δεν υφίσταται στο άμεσο μέλλον, μεταξύ άλλων, λόγω των ελαχίστων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ανάπτυξη 11% το 2025

Σημαντικά για την ανάπτυξη της παραγωγής ασφαλίστρων κρίνει η Υδρόγειος τα νέα κυβερνητικά μέτρα, τονίζοντας ότι η Εταιρεία φέτος καταγράφει μία συνολική ανάπτυξη 11% στην παραγωγή ασφαλίστρων, το μεγαλύτερο ποσοστό της οποίας προέρχεται από την υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων.

Ασφάλιση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης

Περαιτέρω ανάπτυξη στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων προβλέπει η Υδρόγειος Ασφαλιστική, η οποία όπως τονίζει έχει εκδώσει σχετικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, από το μέτρο της υποχρεωτικής ασφάλισης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Απαντώντας, σε επιμέρους ερώτηση του ΒΝ διευκρινίζει ότι τα καταλύματα θα πρέπει να έχουν καλύψει όλες τις προϋποθέσεις όπως ηλεκτρολογικά, πρώτες βοήθειες, απολυμάνσεις για να ασφαλιστούν και ότι σε περίπτωση που προκύψει ατύχημα (έλλειψη ρελέ) οι ιδιοκτήτες που έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία δεν θα αποζημιώνονται, όπως ορίζει το συμβόλαιο.

Συμμετοχή ασφαλιστικών στο ΕΣΥ

Την συμμετοχή των ασφαλιστικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας την κρίνει πολύ σημαντική, ωστόσο αναφέρουν ότι είναι κάτι που αναμένουν να ακούσουν από το υπουργείο Υγείας. Συσχετίζοντας την ερώτηση του ΒΝ με το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας απαντούν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης ποτέ δεν αναφέρεται σε κάτι στην τύχη. Ομοίως και με τα DRGs.

Επιδόσεις 2024

H Υδρόγειος το 2024 σημείωσε αύξηση παραγωγής 3,2% σε σύγκριση με το 2023 με την συνολική παραγωγή ασφαλίστρων να διαμορφώνεται στα 94,6 εκ. ευρώ.  Σημαντική άνοδος υπήρξε στις ασθένειες , ασφάλιση πυρκαγιάς και την ασφάλιση αυτοκινήτου.
Μείωση υπήρξε στον κλάδο ατυχημάτων, στην νομική προστασία. Το τεχνικό αποτέλεσμα από ασφαλιστικές δραστηριότητες στα 4 εκ. ευρώ από 3,1 εκ.  Πτώση υπήρξε στα έσοδα από επενδύσεις στα 8,8 εκ. από 13 εκ. το 2023. Τα αποτελέσματα προ φόρων στα 10 εκ. από 7,2 εκ το 2023. Τα μετά φόρων αποτελέσματα στα 3,5 εκ. από 6 εκ. ευρώ.  

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης