Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ακάθεκτη συνεχίζει η Εθνική Ασφαλιστική - Πιέζει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να αυξήσουν τα ποσοστό επιτυχίας

Ακάθεκτη συνεχίζει η Εθνική Ασφαλιστική - Πιέζει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να αυξήσουν τα ποσοστό επιτυχίας
Τι καταγγέλλουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο ΒΝ
Σχετικά Άρθρα
Τρομάζουν και εξαγριώνουν τους ασφαλισμένους οι πιέσεις των ασφαλιστικών για σπάσιμο των ισοβίων συμβολαίων υγείας καθώς και οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ασφαλίστρων.
Οι αυξήσεις υπερέβησαν τα όρια αντοχής των ιδιωτικά ασφαλισμένων προ πολλού Νομοτελειακά τα χαρτοφυλάκια υγείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών θα καταστούν μακροπρόθεσμα ζημιογόνα και θα οδηγηθούν σε run off, αν οι διοικήσεις των ασφαλιστικών δεν σηκώσουν κεφάλι απέναντι στα νοσοκομεία. Το θέμα, ωστόσο δεν αφορά μόνο τις ασφαλιστικές και την πρόθεση τους να διαπραγματευτούν με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, αφορά και το πόσο η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει διαφάνεια σε θεσμούς με υποχρέωση συμμόρφωσης σε κανονιστικές διατάξεις.
Σύμφωνα με την ΠΕΚΑΠ: «Συμβόλαια ακυρώθηκαν, καρκινοπαθείς βρέθηκαν να παλεύουν για την ζωή τους έχοντας πληρώσει επί δεκαετίες τ' ασφάλιστρα τους και ξαφνικά με χίλιες δυο μεθόδους δεν έχουν συμβόλαιο… τα γεγονότα αυτά δεν προάγουν τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης, αποθαρρύνουν τον Έλληνα Καταναλωτή να εμπιστευθεί την Ιδιωτική ασφάλιση».

Φόρεσαν θηλιά διαρκείας

Το ράλι ανόδου των νοσηλίων, φόρεσε στενή θηλιά στις ασφαλιστικές με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές να μετακυλίουν το κόστος στον ασφαλισμένο για να ρεφάρουν τα φέσια.
Η ‘πάλη’ μεταξύ ασφαλιστικών και ιδιωτικών νοσοκομείων οδηγεί σε ήττα τις ασφαλιστικές, αφού η αναμέτρηση είναι άνιση. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία κατάφεραν αφού δεν ελέγχονται να φτιάξουν συνθήκες ολιγοπωλίου, να τιμολογούν όπως θέλουν, να μην εφαρμόζουν τυποποιημένη τιμολόγηση (DRGs) και να τιμολογούν επιθετικά τους ιδιωτικά ασφαλισμένους.

Εποπτικές Αρχές

Ανησυχίες εκφράζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές για τις Εποπτικές Αρχές καθώς όπως λένε μέχρι σήμερα δεν έχουν δει να γίνεται κάτι που να συνηγορεί προς την εξυγίανση. Αρκετοί τολμούν να μιλήσουν για έλλειψη συνοχής.
Διευθύντρια Εκπαίδευσης στέλεχος Ασφαλιστικής Εταιρείας και μέλος της ΠΕΚΑΠ τονίζει «έζησα την διάκριση ανάμεσα στην ηθική των προθέσεων και την ηθική του αποτελέσματος» … την καθημερινότητα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή που στροβιλίζεται από σεισμικές μεταβολές», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι Εποπτικές Αρχές μέσα από ένα πλέγμα συστημικών αμελειών δηλώνει ανυπαρξία, αποτέλεσμα μία τραυματισμένη συνοχή , μια απογοήτευση του τίποτα δεν θα γίνει».
Συνεχίζονται δε ανενόχλητα, οι πιέσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για το ποσοστό επιτυχίας από το  σπάσιμο συμβολαίων Unit Linked με αμοιβή 7% με ανώτατο όριο τα 1000 ευρώ, σύμφωνα με καταγγελίες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο ΒΝ.

Μονόδρομος σε συνθήκες μονοπωλίου

Μονόδρομος για τις ασφαλιστικές οι επαναδιαπραγματεύσεις των συμβάσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, ωστόσο σε ένα επιβεβλημένο καθεστώς αν όχι μονοπωλίου, ολιγοπωλίου. Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δηλώνουν ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει επιτραπεί στα  ιδιωτικά νοσοκομεία να μονοπωλούν την αγορά, οδηγώντας τις ασφαλιστικές σε καταστάσεις ασφυξίας.
Το ρεπορτάζ του ΒΝ θα συνεχιστεί.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης