Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Φιλέτο πρώτης ποιότητας η Ουκρανία για τις ασφαλιστικές - Τεράστιο το ενδιαφέρον

Φιλέτο πρώτης ποιότητας η Ουκρανία για τις ασφαλιστικές - Τεράστιο το ενδιαφέρον
Πάνω από 3 τρισεκατομμύρια το χρέος της ανασυγκρότησης. Στο σχήμα της ανασυγκρότησης βολιδοσκοπούν για να μπουν χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ, ψάχνουν να συμφωνήσουν τις μοιρασιές
Τους μηχανισμούς ιδιωτικής ασφάλισης  προσπαθεί να «εγκαθιδρύσει» Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην ολοσχερώς καταστραμμένη Ουκρανία. Ο ισχυρισμός της πως η ιδιωτική ασφάλιση με κάποιες εγγυήσεις θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και προσέλκυσης επενδυτών.
Σε μία ολοσχερώς κατεστραμμένη χώρα που ψάχνει τρόπους για να σταθεί, η ανασυγκρότηση της μπορεί να ξεκινήσει τάχιστα, αν μπουν στην αγορά οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, τονίζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Το πυρ είναι έτοιμες να ανοίξουν οι γερμανικές ασφαλιστικές που ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να τοποθετηθούν στην αγορά της Ουκρανίας, υπό την αίρεση, αναφέρει η Τράπεζα ότι θα τους δοθεί κάποιο είδος εξασφάλισης για να καλυφθούν κάποια κενά.

Συναντήσεις για να δοθεί λύση

Το κενά της αξιοπιστίας μίας χώρας που βγαίνει από την εμπόλεμη κατάσταση φέρεται να ψάχνουν τρόπους να καλύψουν στις συναντήσεις τους στην Ευρώπη οι επικεφαλής επιχειρήσεων και κυβερνήσεων,  προτείνοντας κοινοπραξίες κυβερνήσεων με διεθνούς κύρους ιδιωτικούς φορείς. Οι συζητήσεις, όπως αυτή του European House-Ambrosetti στην Ιταλία δεν έχουν καταλήξει ακόμα για το πώς θα ξεκινήσει και θα συνεχίσει ένα τέτοιο σύστημα, ωστόσο σύντομα αναμένεται να δοθούν οι απαντήσεις.

Οι κυρώσεις της Δύσης βοήθησαν τις ασφαλιστικές να γράψουν κέρδη

Στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που διαρκεί πάνω από δύο χρόνια οι ασφαλιστικές έγραψαν ζημιές, αλλά και υπέρογκα κέρδη όπως τα Lloyds του Λονδίνου με τις ναυτιλιακές ασφαλίσεις και την ασφάλιση φορτίων στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
Οι κυριότερες ζημιές, ωστόσο καταγράφονται λόγω των ναυλωμένων αεροσκαφών που «αιχμαλωτίστηκαν» στην διάρκεια του πολέμου από του Ρώσους ως αντίποινα των κυρώσεων της Δύσης με τις υποθέσεις αυτή την στιγμή να βρίσκονται στα δικαστήρια.

Εν αναμονή οι γειτονικές χώρες

Σήμερα για τις Ασφαλιστικές της Ευρώπης η Ουκρανία αποτελεί φιλέτο πρώτης ποιότητας, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν να λάβουν κάποιες εγγυήσεις από το κράτος.
Το χρέος της ανοικοδόμησης της χώρας, ιδιωτικό και δημόσιο θα ανέλθει σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες  στο σχήμα της ανοικοδόμησης στοχεύουν να εισέλθουν οι γειτονικές χώρες της Ουκρανίας αλλά, και άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς και οι ΗΠΑ, μόλις ανάψει το πράσινο φως.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης