Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τι μπορεί να συμβεί αν ακυρωθεί μία μεγάλη διοργάνωση - Ποιος ευθύνεται και ποιος πληρώνει

Τι μπορεί να συμβεί αν ακυρωθεί μία μεγάλη διοργάνωση - Ποιος ευθύνεται και ποιος πληρώνει
Ακυρώσεις εκδηλώσεων μπορεί να υπάρξουν…
Η ακύρωση μίας εκδήλωσης που μπορεί να είναι ένα συνέδριο, ένα φεστιβάλ, μία έκθεση, μία συναυλία, προωθητικές ενέργειες μπορεί να επιφέρει σημαντικές οικονομικές ζημιές στον διοργανωτή και σε λοιπούς συντελεστές, ανάλογα με τις συμφωνίες που έχουν κλειστεί.
Ακυρώσεις εκδηλώσεων μπορεί να υπάρξουν: λόγω καιρικών φαινομένων, φωτιάς, σεισμού, απεργίας, λόγω τρομοκρατικών – πολιτικών κινδύνων, από τη μη εμφάνιση καλλιτεχνών ή άλλων συντελεστών, ή μίας πανδημίας. Οι ζημιές που μπορεί να επιφέρουν είναι κυρίως οικονομικές, όπως για παράδειγμα απώλεια εσόδων από τις επιστροφές εισιτηρίων.
Τις ευθύνες, απέναντι στους συμμετέχοντες αλλά και την τοπική κοινότητα σε μία εκδήλωση: για παράδειγμα από το να υπάρξει ένα ατύχημα με τραυματισμό από λάθος χειρισμό μηχανημάτων μέχρι τυχόν απώλειας βιντεοσκοπημένου υλικού φέρουν οι διοργανωτές που μπορεί να είναι εξωτερικοί συνεργάτες (εργολάβοι –υπέρ-εργολάβοι, εταιρείες οπτικοακουστικών μέσων, διερμηνείς κτλ, εξωτερικές γραμματείες,). Στα ανωτέρω παραδείγματα, οι ευθύνες είναι οικονομικές και νομικές αντίστοιχα.

Τι παρέχει η ασφάλιση και τι αποζημιώνουν τα ασφαλιστικά προγράμματα

Η ασφάλιση εκδηλώσεων παρέχει προστασία στους διοργανωτές για την αστική ευθύνη και τα έξοδα οργάνωσης προγραμματισμένων εκδηλώσεων.
Τα ασφαλιστικά προγράμματα αποζημιώνουν για την: Αναβολή ή την ακύρωση της εκδήλωσης. Τον κίνδυνο να μην εμφανιστεί στην εκδήλωση ένας ή περισσότεροι συντελεστές της.
Τον κίνδυνο αδυναμίας κάλυψης βιντεοσκόπησης από βλάβη μηχανημάτων ή ολοσχερή καταστροφή μηχανημάτων ή της απώλειας. Το κίνδυνο ακύρωσης της εκδήλωσης λόγω σοβαρών καιρικών καταστροφών.
Επίσης τα προγράμματα ασφαλίζουν το ταξίδι των συμμετεχόντων στην εκδήλωση. Την γενική αστική ευθύνη του διοργανωτή που είναι οι σωματικές βλάβες σε θεατές και συμμετέχοντες αλλά και απώλεια περιουσίας από ζημιές που έχουν πραγματοποιηθεί στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι ασφαλιστικές προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του διοργανωτή και ότι υπαγορεύει η νομοθεσία.

Αποζημιώσεις

Κάθε εταιρεία μπορεί να φτιάξει το δικό της πλαίσιο ασφάλισης ΚΑΙ να περιγράφεται το χρονικό πλαίσιο της κάλυψης. Για να υπάρξει αποζημίωση σε περίπτωση συμβάντος, η καταβολή του ασφαλίστρου πρέπει να έχει προηγηθεί της έναρξης της εκδήλωσης. Σε καμία περίπτωση δεν καταβάλλεται το ασφάλιστρο μετά την λήξη της εκδήλωσης.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης