Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εθνική Ασφαλιστική: Βγάζει στην αγορά 9 νέα προϊόντα το 2024 - Παίρνει μπρος bancassurance και cross selling

Εθνική Ασφαλιστική: Βγάζει στην αγορά 9 νέα προϊόντα το 2024 - Παίρνει μπρος bancassurance και cross selling
Αντισταθμίζει τις απώλειες από το legacy χαρτοφυλάκιο με το νέο χαρτοφυλάκιο, παρά τις κανονιστικές απαιτήσεις για υψηλά αποθεματικά κεφάλαια
‘Ανάφλεξη’ στους κινητήρες του bancassurance πυροδοτεί η Εθνική Ασφαλιστική με στόχο να επαναφέρει το μηχανισμό του (bancassurance) σε πλήρη λειτουργία για να ανταπεξέλθει στην οικονομική συμφωνία των 100 εκατομμυρίων που είναι να λάβει από το CVC, καθώς και να καλύψει ανάγκες λιανικής, εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων στην αγορά.

Εταιρικό Δίκτυο και Brokers στο μέτωπο στην βάση ο άνθρωπος

Η Εθνική Ασφαλιστική βγάζει στην κυκλοφορία το 2024 εννέα τω αριθμώ νέα ασφαλιστικά προϊόντα, μεταξύ αυτών και προϊόν cyber κινδύνων που θα διανέμεται από την τράπεζα –και ταυτόχρονα ενεργοποιεί την δυναμική του Εταιρικού Δικτύου, των Brokers με ανατροφοδότηση προϊόντων cross selling πωλήσεων και σε βάθος χρόνου τις online πωλήσεις για απλουστευμένα, μεμονωμένα προϊόντα.
Ο στόχος είναι η ανάπτυξη της αξίας του νέου της χαρτοφυλακίου και οι νέες δουλειές, αντισταθμίζοντας απώλειες από το legacy χαρτοφυλάκιο το οποίο τελεί υπό συζήτηση για run off με αντασφαλιστή ό άλλο τρόπου η ακόμα και να παραμείνει στην Ασφαλιστική παρά τις υψηλές κεφαλαιακά αποθέματα που απαιτεί η διακράτηση του.
Η Εταιρεία δεν στοχεύει τόσο στην αύξηση του μεριδίου της στην αγορά, όσο στην τμηματοποίηση των μεριδίων της στην αγορά και στην υψηλή διατηρησιμότητα των χαρτοφυλακίων της, αξιοποιώντας τους πάνω από 1,5 εκατομμύριο πελάτες της.

Ετος πωλήσεων ασφαλειών Περιουσίας το 2024, συνθήκες ολιγοπωλίου από τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Το 2024 για την Εθνική Ασφαλιστική καθορίζεται ως το έτος πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων περιουσίας, ασφαλίσεων κατοικιών και αυτοκινήτου.
Συνεχίζει να διαπραγματεύεται τα τιμολόγια με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, των οποίων η πελατεία τροφοδοτείται από τις ασφαλιστικές, ωστόσο έχουν καταλήξει να οδηγήσουν (τα ιδιωτικά νοσοκομεία) την αγορά σε συνθήκες ολιγοπωλίου, δήλωσε ο Rober Gauci απαντώντας σε τέσσερις ερωτήσεις του ΒΝ.

Νέο χαρτοφυλάκιο 2023, αύξηση 20%

Το 2023 οι ασφαλισμένοι έφτασαν τα 1,72 εκ, αφού προστέθηκαν 133.000 νέοι στο πελατολόγιο της σε σχέση με το 2022, με τον δείκτη cross selling να αγγίζει τα 1,2 συμβόλαια ανά πελάτη.
Η αύξηση σε όρους νέου χαρτοφυλακίου για το 2023 πλησίασε το 19,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τα συνολικά ασφάλιστρα που προέρχονται από νέους πελάτες να αγγίζουν τα 508 εκ. Εξίσου δυναμικά ξεκίνησε και η νέα χρονιά, με τα ασφάλιστρα νέου χαρτοφυλακίου τον Ιανουάριο του 2024 να είναι αυξημένα, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023, κατά 48,1%, αγγίζοντας τα 65 εκατ.

Νέο χαρτοφυλάκιο vs legacy

Το νέο χαρτοφυλάκιο του κλάδου ζωής σημείωσε ανάπτυξη 23,2%, της υγείας 21,2%, της περιουσίας και ατυχημάτων 15,1% με την συνολική ανάπτυξη να διαμορφώνεται στο 19,3%.
Το legacy χαρτοφυλάκιο σημείωσε συνολική ανάπτυξη 1,6% και στα επιμέρους: της ζωής 6,2%, και της υγείας 2,7%.
Συνολικά το νέο χαρτοφυλάκιο και το legacy κατέγραψαν ανάπτυξη ήταν 12%.
Αντίστοιχα η παραγωγή στο νέο χαρτοφυλάκιο για τον μήνα Ιανουάριο αυξήθηκε 48,1% και στο legacy 6,2%.
Στο σύνολο και των δύο χαρτοφυλακίων η ανάπτυξη διαμορφώνεται στο 32,6%.
Την τελευταία δεκαετία (2013 – 2023), η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλλε αποζημιώσεις ύψους 3,8 δισ., ενώ μόνο το 2023, οι αποζημιώσεις ξεπέρασαν τα 247 εκατ., για 459.000 περιστατικά.

Ελ Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης