Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κεραυνοί κατά των ασφαλιστών από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις - «Τους ενδιαφέρουν τα… εύκολα ασφάλιστρα»

Κεραυνοί κατά των ασφαλιστών από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις - «Τους ενδιαφέρουν τα… εύκολα ασφάλιστρα»
Σε υψηλή κατάταξη στην λίστα των ορυκτών είναι ο: Βωξίτης, Λατερίτης, Λευκόλιθος, Μπεντονίτης, τα Μεικτά Θειούχα μεταλλεύματα, ο Κισσήρις, το μάρμαρο, ο Ατταπουλγίτης, ο Χουντίτης – Υδρομανγνησίτης
Σειρά ερωτημάτων προκαλούν οι δηλώσεις ανώτατου στελέχους των μεταλλευτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ο οποίος σήμερα δήλωσε στο ΒΝ ότι «οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρονται να ασφαλίσουν το καθ’ αυτό τεχνικό έργο».
Ο ίδιος προσέθεσε, μετά από τη δεύτερη ερώτηση του ΒΝ, όπως αν κάποια τεχνικά έργα εξαιρούνται ακόμα και από τις εξειδικευμένες μορφές ασφάλισης ότι «δεν ενδιαφέρονται καν να ακούσουν, πριν δεχτούν ή αποκλείσουν οι ασφαλιστές στην Ελλάδα, για ένα αντικείμενο δραστηριότητας, το οποίο είναι άγνωστο και θα χρειαστεί για το αντικείμενο αυτό προσπάθεια να το κατανοήσουν.
Και παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος που θα αναλάβουν είναι χαμηλός».
Αντίθετα, συμπλήρωσε ότι ενδιαφέρονται μόνο για τις κλασσικές εύκολες ασφαλίσεις περιουσίας, όπως η ασφάλιση των μηχανημάτων και συναφείς άλλες ασφαλίσεις.

Οξύμωρο

Και … αυτό, όπως ακούγεται … έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις δηλώσεις και τους στόχους των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα που έχουν να κάνουν με ανάπτυξη, αύξηση της ασφαλιστικής παραγωγής και διείσδυση σε νέες αγορές.
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι ασφαλιστικές μέσω της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έχουν ασκήσει σοβαρές πιέσεις στην Πολιτεία, ώστε να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις ριζικές στο ασφαλιστικό με τις συντάξεις στον δεύτερο και το τρίτο πυλώνα ασφάλισης, αλλά και στην περιουσία με την υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών.
Προσπάθειες, ωστόσο που δεν έχουν αποδώσει και όπως φαίνεται η Πολιτεία θα αργήσει να τις υιοθετήσει.
Ακόμα και η υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ (που είναι ασφαλισμένες ήδη) παρέμειναν στις εξαγγελίες.

Υπό το πρίσμα αυτό εγείρει σειρά ερωτημάτων το γιατί οι ασφαλιστικές δεν διεισδύουν σε νέες αγορές που δεν χρειάζονται κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις ή παρεμβάσεις.
Τα ορυκτά είναι απαραίτητα στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου και στις νέες πράσινες τεχνολογίες
Υπενθυμίζεται ότι η εξορυκτική δραστηριότητα στην ΕΕ λειτουργεί με το πιο αυστηρό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Βέβαια, αυτό έχει οδηγήσει σε μείωση της παραγωγικής δραστηριότητας πάνω από 35%.
Ταυτόχρονα έχουν εκτοξευθεί οι εισαγωγές από τρίτες χώρες οι οποίες λειτουργούν σε χαλαρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο.
Βάσει μελετών τα ορυκτά είναι απαραίτητα για την καθημερινή μας ζωή, είναι προϊόντα που χρησιμοποιούμε κάθε ημέρα, ενώ η ενεργειακή μετάβαση, η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και οι πράσινες νέες τεχνολογίες είναι όλες δραστηριότητες που καλύπτονται από την ζήτηση ορυκτών.
Σε υψηλή κατάταξη στην λίστα των ορυκτών είναι ο: Βωξίτης, Λατερίτης, Λευκόλιθος, Μπεντονίτης, τα Μεικτά Θειούχα μεταλλεύματα, ο Κισσήρις, το μάρμαρο, ο Ατταπουλγίτης, ο Χουντίτης –Υδρομανγνησίτης.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης