Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πώς διαμορφώνονται οι εισφορές για εφάπαξ σε δικηγόρους γιατρούς μηχανικούς του Δημοσίου

Πώς διαμορφώνονται οι εισφορές για εφάπαξ σε δικηγόρους γιατρούς μηχανικούς του Δημοσίου
Από 1.1.2025 και εφεξής το ανώτατο όρο των ασφαλιστέων αποδοχών προσαυξάνεται κατ' έτος κατά τον δείκτη μεταβολής μισθών
Σχετικά Άρθρα
Αναπροσαρμόζονται σε ποσοστό 3,46% οι ασφαλιστικές εισφορές του κλάδου εφάπαξ παροχών (πρόνοιας), των έμμισθων δικηγόρων Δημοσίου και μισθωτών μηχανικών- υγειονομικών, που απασχολούνται στο Δημόσιο Τομέα με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και των ποσών ασφαλιστικών κατηγοριών, κλάδου επικουρικής ασφάλισης σε ΕΦΚΑ και Τ.Ε.Κ.Α.
Το ανώτατο όρο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών, ορίζεται στο ποσό 6.500 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο κατ' έτος με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας. Από 1.1.2025 και εφεξής το ανώτατο όρο των ασφαλιστέων αποδοχών προσαυξάνεται κατ' έτος κατά τον δείκτη μεταβολής μισθών.
Το ανώτατο όρο ασφαλιστέων αποδοχών των παραπάνω κατηγοριών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών προσαυξάνεται κατά 3,46% και διαμορφώνεται στο ποσό των 7.373,53 ευρώ, που αποτελεί και την οροφή των συντάξεων.
Ειδικά για τους έμμισθους δικηγόρους Δημοσίου, τα ανωτέρω ποσά μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς επιμερίζονται, κατά 50% στον εντολέα και κατά 50% στον ασφαλισμένο, ενώ για τους λοιπούς επιβαρύνουν στο σύνολο τον ασφαλισμένο.
Η προαναφερόμενη, από 1/1/2024, αναπροσαρμογή των ποσών των ασφαλιστικών κατηγοριών των κλάδων Εφάπαξ Παροχών (πρόνοιας) και επικουρικής ασφάλισης e-ΕΦΚΑ, δεν επιφέρει καμία αλλαγή στην κωδικοποίηση για την απεικόνιση στην Α.Π.Δ. Δημοσίου της ασφάλισης των έμμισθων δικηγόρων Δημοσίου και των μισθωτών μηχανικών - υγειονομικών του Δημοσίου Τομέα, με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, με εξαίρεση τα μηνιαία ποσά ασφαλιστικής εισφοράς.

Πίνακας: Εισφορές ΑΠΔ για επικουρική ασφάλιση
1_47.png

Πίνακας: Οι νέες εισφορές για εφάπαξ αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων -Υγειονομικών - Μηχανικών
2_40.png

Πίνακας: Εισφορές επικουρικής ασφάλισης
3_26.png

Πίνακας: Εισφορές για εφάπαξ με ΑΠΔ
4_19.png

Πίνακας: Εισφορές ΤΕΚΑ
5_14.png

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης