Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Βγαίνει δυνατά με διευρυμένα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα η AlphaLife το 2024

Βγαίνει δυνατά με διευρυμένα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα η AlphaLife το 2024
Ενισχύει την θέση της και διευρύνει τα προϊόντα της η AlphaLife το 2024
Το κοινοπρακτικό σχήμα AlphaLife – UniCredit σχεδιάζει να προσφέρει πληρέστερη σειρά αποταμιευτικών και επενδυτικών ασφαλιστικών προϊόντων, μεταξύ άλλων και με προκαθορισμένο εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου με πολυάριθμα οφέλη για τους μακροπρόθεσμους αποταμιευτές.
Η εξαγγελθείσα δημιουργία του κοινοπρακτικού σχήματος AlphaLife – UniCredit αναμένεται να προσθέσει νέα δυναμική στην Εταιρεία, διευρύνοντας μεταξύ άλλων την προϊοντική της σειρά και τις υπηρεσίες της προς τους πελάτες, καθώς και την τεχνογνωσία και τις συνεργασίες, διασφαλίζοντας συνέχεια της διαχρονικά κερδοφόρας ανάπτυξης που επιτυγχάνει, απαντά η Alpha Life σε ερώτηση του ΒΝ.
Κάνοντας αναφορά στα επενδυτικά προϊόντα συνδεδεμένα με την ασφάλιση -Unit Linked, στα οποία στοχεύει μέσα στο 2024 να αυξήσει τις πωλήσεις της, η AlphaLife  μιλά για τα πολυάριθμα οφέλη που δίνουν στους επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάνω από τα 10 έτη τα UL συμπληρώνουν συνταξιοδοτικές παροχές, εξισορροπούν διακυμάνσεις στις αγορές

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι τα επενδυτικά ασφαλιστικά προγράμματα τύπου unit linked συνδεδεμένα με υποκείμενη επένδυση, συνήθως Αμοιβαία Κεφάλαια προσφέρουν επαγγελματική συμβουλή στο στάδιο της επιλογής του κατάλληλου unit linked προγράμματος ανάλογα με τις ανάγκες και το επενδυτικό προφίλ κάθε πελάτη. Παράλληλα, προσφέρουν επαγγελματική διαχείριση μέσω του υποκείμενου Α/Κ, για την επίτευξη του καλύτερου συνδυασμού απόδοσης των χρημάτων σε σχέση με το ρίσκο που αναλαμβάνεται. Eπίσης, παρέχουν ένα επίπεδο προστασίας του επενδεδυμένου κεφαλαίου στους ασφαλισμένους εφόσον επιλέξουν ειδικά διαμορφωμένα σύνθετα Α/Κ.
Περαιτέρω, διευκρινίζει ότι ενσωματώνουν μεσομακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα από 10 έτη και άνω, με σκοπό την επίτευξη πολλαπλών οικονομικών στόχων, όπως την συμπλήρωση των συνταξιοδοτικών παροχών ή την εξασφάλιση ενός κεφαλαίου για τα παιδιά, αποσαφηνίζοντας ότι ο μακροχρόνιος αυτός ορίζοντας συνήθως εξισορροπεί τις διακυμάνσεις των αγορών και υποβοηθά την επίτευξη υψηλότερων αποδόσεων διαχρονικά. Διασφαλίζουν τη συστηματική και πειθαρχημένη αποταμίευση με τα προγράμματα τακτικών καταβολών για τη δημιουργία ενός κεφαλαίου σε βάθος χρόνου.

Μείωση αναβαλλόμενου κινδύνου σε σχέση με τις αποδόσεις

Ο πελάτης με αυτό τον τρόπο «αγοράζει» επενδύσεις από κάθε χρονική στιγμή, μειώνοντας σημαντικά τον αναλαμβανόμενο κίνδυνο σε σχέση με τις αποδόσεις που επιτυγχάνονται (dollar cost average). Παρέχουν, τέλος εξηγεί ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση απρόβλεπτου γεγονότος (απώλειας ζωής) του ασφαλισμένου, καθώς και ευελιξία σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί την πρόωρη εξαγορά του ασφαλιστηρίου.
Συνοψίζοντας προσφέρουν υπηρεσίες ”personal banking and investment” με χαμηλότερο επενδυτικό κίνδυνο στο ευρύ κοινό που μπορεί να διαθέσει ακόμα και ένα σχετικά χαμηλό ποσό για συστηματική αποταμίευση, (πχ. 100 ευρώ μηνιαίως) ή για αξιοποίηση υπάρχοντος κεφαλαίου (πχ. 5.000) σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

2023: 1 δισεκατομμύριο επενδύσεις μαζί με κεφάλαια εταιρείας

Το 2023 η AlphaLife σημείωσε παραγωγή ασφαλίστρων ύψους 267 εκατ. ευρώ, καθώς και διαχείριση κεφαλαίων 1 δισ. ευρώ την 31.12.2023, που αφορούν αποταμιεύσεις και επενδύσεις σε πάνω από 50.000 ενεργοί πελάτες μας, μαζί με τα κεφάλαια της εταιρείας.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης