Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Έρχονται αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές και κίνητρα για την ιδιωτική ασφάλιση

Έρχονται αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές και κίνητρα για την ιδιωτική ασφάλιση
Ο Κώδικας θα περιλαμβάνει αλλαγές στην συμπεριφορά των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών για τους πρώην καρκινοπαθείς
Σχετικά Άρθρα
Αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές ιδίως - στις παροχές σε χρήμα - από τον 2ο και 3ο πυλώνα ασφάλισης, ταυτόχρονα με τη δυνατότητα δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων «πολλαπλών εργοδοτών», βρίσκονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό και πρόκειται να λάβουν σάρκα και οστά με νομοθετική πρωτοβουλία αμέσως μετά τις εκλογές.
Οι αλλαγές αυτές θα συνδυαστούν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες με τη δημιουργία Κώδικα Δεοντολογίας, που μπορεί να ανοίξει εκ νέου την ασφάλιση από ιδιωτικές εταιρίας σε πρώην καρκινοπαθείς εξετάζει η κυβέρνηση, αλλά και την «πόρτα» για δανεισμό από τις τράπεζες.
Ο Κώδικας θα περιλαμβάνει αλλαγές στην συμπεριφορά των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών για τους πρώην καρκινοπαθείς και θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβασή τους σε δάνεια και ασφάλειες ζωής.
Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη, 20 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν μετά από διάγνωση καρκίνου. Οι σημαντικές εξελίξεις στην περίθαλψη και φροντίδα των ασθενών με καρκίνο την τελευταία δεκαετία έχουν συμβάλει στην αύξηση της επιβίωσης των ογκολογικών ασθενών κατά 50% σε σχέση με το 2010.
Σημειώνεται ότι το δικαίωμα στη λήθη αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου και αναγνωρίζεται σε αρκετές χώρες της Ε.Ε., όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Κύπρος.
Οι αλλαγές στη φορολογία, θα συνδυαστούν με τις αλλαγές που έχει υποσχεθεί το οικονομικό επιτελείο στον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Αλέξανδρο Σαρρηγεωρηγίου, για την ενίσχυση του 3ου πυλώνα ασφάλισης, κυρίως με φορολογικά κίνητρα, όπως αφαίρεση από τα εισοδήματα του κόστους ασφάλισης για Ζωή και Φυσικές Καταστροφές, αλλά και στον 2ο πυλώνα, τα Επαγγελματικά Ταμεία, ιδίως όσον αφορά την φορολογία των εφάπαξ επιδομάτων που σήμερα φτάνει στο 40% ανάλογα με το ύψος της παροχής.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης