Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κίνητρα σε ασφαλιστικές που ψάχνουν να εξαγοραστούν θα δώσει ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Κίνητρα σε ασφαλιστικές που ψάχνουν να εξαγοραστούν θα δώσει ο νέος αναπτυξιακός νόμος
Στην Ελλάδα το πάζλ των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί - Ασφαλιστικές που έχουν μείνει μόνες τους ψάχνουν για ‘ταίρι’ - Κώστας Σκρέκας: « ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις».
Κίνητρα στις ασφαλιστικές που πωλούνται θα δώσει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Στην ελληνική αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, αν και τα τελευταία χρόνια κλείστηκαν μεγάλες συμφωνίες, το πάζλ των εξαγορών και συγχωνεύσεων δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί.
Ασφαλιστικές που έχουν μείνει μόνες τους ψάχνουν για ‘ταίρι’.

Σαράντα εννέα ασφαλιστικές γράφουν συνολικά κάθε χρόνο τον ίδιο σχεδόν κύκλο εργασιών

Σαράντα εννέα ασφαλιστικές επιχειρήσεις, ειδικότερα: 27 Ανώνυμες Ασφαλιστικές Εταιρείες, 2 Αλληλασφαλιστικοί Συνεταιρισμοί, 15 Υποκαταστήματα αλλοδαπής ασφαλιστικής επιχείρησης και 5 Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέσω Ε.Π.Υ γράφουν επί χρόνια μία παραγωγή περί τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ με κάποιες αποκλίσεις.
Η αγορά δεν μεγαλώνει, παρά το ότι η ασφαλιστική διείσδυση στην χώρα είναι από τις χαμηλότερες των ανεπτυγμένων οικονομιών.
Τα δε, μέχρι τώρα κίνητρα που υποστηρίζουν τα υπουργεία ανάπτυξης και οικονομίας ότι έδωσαν δεν δύνανται να δώσουν τα αποτελέσματα που αναμένονταν.
Η σύνδεση του ΕΝΦΙΑ με την ασφάλιση δεν αποτελεί μέτρο σοβαρό για τους μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ το μέτρο της υποχρεωτικής ασφάλισης επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ήταν ήδη ασφαλισμένες.
Εν κατακλείδι, η συμμετοχή του κλάδου στο ΑΕΠ είναι μόλις 2,2% περίπου με τις νέες δουλειές να είναι περιορισμένες παρά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που διαγράφονται.

Επενδυτές μελετούν νέες κινήσεις. Τι βλέπουν στην Ελλάδα

Τούτων δοθέντων, νέοι επενδυτές μελετούν νέες κινήσεις στην αγορά στοχεύοντας στην χαμηλή διείσδυση, στο ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον που διαγράφεται στην Ελλάδα το 2024 καθώς και τις προδιαγραφές του νέου αναπτυξιακού νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο ανάπτυξης, αλλά και στο γεγονός ότι οι μικρές ασφαλιστικές δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν τον ανταγωνισμό καθώς και να ανταπεξέλθουν στις κεφαλαιακές και εποπτικές απαιτήσεις.
Προσθέτως οι ασφαλιστικές είδαν τα κέρδη του επενδυτικού τους χαρτοφυλακίου να συρρικνώνονται.

Τα προβλήματα δεν έχουν ένα μέγεθος

Στην Ελλάδα οι ασφαλιστικές που έχουν μείνει χωρίς ‘ταίρι’ ξεπερνούν τις πέντε – έξι, όπως έχει γράψει σε παλαιότερα δημοσιεύματα το ΒΝ, ωστόσο τα προβλήματα δεν είναι ίδια για όλες, ενώ για κάποιες δεν υπάρχουν.
Ελενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης