Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αλλάζει η όνομα η Συνεταιριστική Ασφαλιστική σε SYNDEA

Αλλάζει η όνομα η  Συνεταιριστική Ασφαλιστική σε SYNDEA
K. Σκρέκας: Κίνητρα για συγχωνεύσεις μικρών ελληνικών επιχειρήσεων
Την συνέχιση της μεταρρύθμισης που θα ενισχύσει τον ασφαλιστικό κλάδο με κίνητρα για συγχωνεύσεις μικρών επιχειρήσεων με στόχο την εθνική προώθηση, εξήγγειλε, κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσίασης της μετονομασίας της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής σε SYNDEA, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκας.
Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πιο κοντά στην ασφαλιστική αγορά, επικαλούμενος τις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες (έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10% και την υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων με τζίρο πάνω από 2 εκατ. ευρώ) και άφησε να εννοηθεί ότι στο σύντομο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες φορολογικές διευκολύνσεις για την ενίσχυση του 2ου πυλώνα ασφάλισης.
Κύριος ομιλητής ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΣΕΚΕ Κώστας Καραμανλής, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος επενδυτής στην SYNDEA, και αναφέρθηκε στην συνεταιριστική ιδέα που είναι αρωγός στην αγροτική παραγωγή.
Στην ομιλία του ο γεν. διευθυντής της εταιρίας Δημήτρης Ζορμπάς επισήμανε πως το 1/3 των ασφαλίσεων στην Ευρώπη παράγεται από συνεταιριστικές ασφαλιστικές, ενώ ο πρόεδρος της εταιρίας Αλέξανδρος Κοντός αναφέρθηκε στην ιδέα μετασχηματισμού της εταιρίας σε μία σύγχρονη που στοχεύει σε μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά.
Μάλιστα περιέγραψε και το όνομα πως προέρχεται από το σύνθετο Συν-Ιδέα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης