Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ζορμπάς (Syndea): Επιδότηση ασφαλίστρου για τους μη έχοντες από το κράτος

Ζορμπάς (Syndea): Επιδότηση ασφαλίστρου για τους μη έχοντες από το κράτος
Στόχος είναι να μειωθεί το μεγάλο χάσμα μεταξύ ασφαλισμένων και ανασφάλιστων
Στο τραπέζι της ασφαλιστικής αγοράς αλλά, και της κυβέρνησης έθεσε με μία του φράση ο CEO της Syndea, Δημήτρης Ζορμπάς.
Ο CEO της Syndea προέτρεψε για αλλαγές στην τιμολόγηση του ασφαλίστρου σε ειδικές περιπτώσεις, διαβλέποντας ότι το χάσμα μεταξύ ασφαλισμένων και ανασφάλιστων ή άλλως την διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Syndea πρώην Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής Δημήτρης Ζορμπάς στην τελετή μετονομασίας της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής σε Synda χθες 25 Ιανουαρίου 2024 παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και άλλων κρατικών λειτουργών, καθώς και της γενικής διευθύντριας της ΕΑΕΕ Ελύνας Παπασπυροπούλου και του προέδρου του ΕΕΑ Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου εισηγήθηκε την επιδότηση ασφαλίστρου για τους μη έχοντες.
Στόχος είναι να μειωθεί το μεγάλο χάσμα μεταξύ ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.
Επανέλαβε ο ίδιος την φράση του προέδρου της ΕΑΕΕ, και διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της Eurolife FFH Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου ότι η ασφάλιση δεν πρέπει να είναι προνόμιο των πλουσίων.
Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ζορμπάς είπε σήμερα, «Η ασφάλιση είναι περισσότερο χρήσιμη σήμερα για αυτούς που δεν έχουν».

Αύξηση μεριδίων από νομοθετικές αλλαγές

Αναφερόμενος στην επιτυχή πορεία της Syndea πρώην (Συνεταιριστική Ασφαλιστική) εκ της ιδρύσεως το 1978 και τους στόχους της εταιρείας που είναι η αύξηση των μεριδίων της, μεταξύ άλλων μέσα από τις νομοθετικές αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως είναι η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, έδωσε έμφαση στο φαινόμενο Daniel, τονίζοντας ότι οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις από τα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα φτάνουν μόλις στο 7% των συνολικών οικονομικών καταστροφών ενώ στην Γερμανία έφτασαν το περασμένο έτος στο 80%.

Στο κόκκινο τα οδικά ατυχήματα

Περαιτέρω έθιξε το πρόβλημα με τα οδικά ατυχήματα που τελευταία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και διογκώνονται, έχοντας φτάσει σήμερα ν να καταγράφονται θανατηφόρα περιστατικά ακόμα και στο μέσα στο κέντρο της Αθήνας.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην νέα εταιρική ταυτότητα και τις προοπτικές που ανοίγονται για την αύξηση μεριδίων της Syndea από όλους τους τομείς της ασφαλιστικής αγοράς μέσα από νέα προϊόντα αλλά και νέα κίνητρα από την κυβέρνηση.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης