Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι άγνωστοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία που θέτουν σε ρίσκο επιχειρήσεις και οι ασφαλιστικές λύσεις

Οι άγνωστοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία που θέτουν σε ρίσκο επιχειρήσεις και οι ασφαλιστικές λύσεις
Ο ρυθμός ανάκλησης προϊόντων επικίνδυνων για την υγεία, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί
Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που είναι σχεδόν άγνωστοι για την δημόσια υγεία.
Άλλος, ο αντίκτυπος αυτών των κινδύνων σε ιδιώτες και, άλλος σε επαγγελματίες.
Οι επιπτώσεις σε επαγγελματίες για παράδειγμα στον κλάδο της εστίασης και των ξενοδοχείων και, όχι μόνο μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, αν λάβουμε υπ’ όψιν και τον ντόρο που μπορεί να πάρει μία τέτοια υπόθεση.
Δεν είναι μόνο η ζημιά στα έσοδα, είναι και το αντίκτυπο στην φήμη.

Ο ρυθμός ανάκλησης προϊόντων επικίνδυνων για την υγεία, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί, αιτίες και συνέπειες

Αν υπολογίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός της συχνότητας ανακλήσεων προϊόντων τότε θα καταλάβουμε και τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει για μία επιχείρηση ένα συμβάν καταγραφής επικίνδυνου ή ελαττωματικού προϊόντος.
Στην αύξηση του αριθμού της συχνότητας ανάκλησης προϊόντων, θα πρέπει να λάβουμε, επίσης υπ’ όψιν ότι έχουν συντελέσει σημαντικά οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για την ασφάλεια των προϊόντων (τροφίμων, ανταλλακτικών κ.α.), καθώς και οι έλεγχοι των τοπικών Αρχών.

Ένας άλλος παράγοντας που συντελεί στην αύξηση των επικίνδυνων ή ελαττωματικών προϊόντων είναι ο κατακερματισμός της εφοδιαστικής αλυσίδας που γίνεται για οικονομικούς λόγους καθιστώντας τις περισσότερες φορές, το φτηνό ακριβότερο του ακριβού.

Πολύ μεγάλο το κόστος της ανάκλησης

Στις περιπτώσεις που ένα προϊόν βγει ελαττωματικό ή επικίνδυνο απαιτείται ανάκληση προϊόντος και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ότι στο παρελθόν, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαστάσεις είναι ασύλληπτες ορισμένες φορές.
Για μία επιχείρηση, και όχι μόνο επιχείρηση εστίασης, οι συνέπειες μίας ανάκλησης είναι επιζήμιες.
Το κόστος είναι πολύ υψηλό, ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση η φήμη και το όνομα της εταιρείας.

Ασφαλίζεται το λάθος από αμέλεια μέχρι και το κόστος ανακοινώσεων στον Τύπο

Η ανάκληση προϊόντος από μη σκόπιμο λάθος είτε στην παραγωγή είτε στην επεξεργασία και την συσκευασία προϊόντος ασφαλίζεται.
Ασφαλίζονται τα μολυσμένα προϊόντα, τα έξοδα ανάκλησης ή απόσυρσης, η μεταφορά των προϊόντων, το εργατικό κόστος, η μίσθωση αποθηκευτικού χώρου, η διαδικασία καταστροφής του προϊόντος, οι ακυρώσεις ενεργειών για την προώθηση των προϊόντων, οι ανακοινώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η αναδιανομή του προϊόντος, τα έξοδα αποκατάστασης των χώρων, η αποκατάσταση της φήμης της εταιρείας, τα έξοδα συμβούλων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ασφαλιστικές που εξειδικεύονται στις υπηρεσίες αυτές.
Η συμβολή τους σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καθοριστική καθώς είναι διαθέσιμες για τέτοια επείγοντα περιστατικά 24 ώρες το 24ωρο, γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν την ζημιά και τις απαιτήσεις και αποζημιώνουν αμέσως από την καταγραφή του συμβάντος.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης