Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Allianz και Εθνική Ασφαλιστική ανεβάζουν τον πήχυ της ασφαλιστικής αγοράς το 2024

Allianz και Εθνική Ασφαλιστική ανεβάζουν τον πήχυ της ασφαλιστικής αγοράς το 2024
Η Allianz Ελλάδος είναι σχεδόν έτοιμη να ανακοινώσει την νέα της ατζέντα
Σχετικά Άρθρα
Πολύ ψηλά τον πήχυ της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα βάζουν για το 2024: η Allianz Ελλάδος και η Εθνική Ασφαλιστική, ξεκινώντας να διαμορφώνουν νέο τοπίο στις ασφάλειες.
Ο ανταγωνισμός θεμελιώνεται, ενώ αναμένεται το στίγμα των πέντε υπολοίπων παικτών της αγοράς αλλά και των υπολοίπων ελληνόκτητων ασφαλιστικών όπως είναι η Μinetta και η Δύναμις Ασφαλιστική, καθώς και από την Alpha Life μετά την απόκτηση του 51% από την Unicredit και την Υδρόγειο Ασφαλιστική μετά την συμφωνία που επετεύχθη με την Reale Mutua di Assicurazioni.

Περνούν στη δεύτερη φάση τα σχέδια και των δύο ασφαλιστικών

Η μεν Allianz Ελλάδος είναι σχεδόν έτοιμη να ανακοινώσει την νέα της ατζέντα και τους στόχους, προσμένοντας την άφιξη του κου Βασίλη Χρηστίδη* από την Λισαβώνα, ο οποίος συζητείται ότι θα αναλάβει την θέση του CEO της Allianz. Η δε, Εθνική Ασφαλιστική με νέο εταιρικό οργανόγραμμα το οποίο διαφέρει από τις άλλες ασφαλιστικές και, με την κομβική θέση της Γενικής Διεύθυνσηw Πωλήσεων και Marketing να συμπληρώνεται εν ευθέτω χρόνω μετά την έξοδο την κου Αντώνη Χριστίδη. Τόσο ο κος Robert Gauci όσο και ο κος Χρηστίδης διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία στην αγορά, ενώ και οι δυο κορυφαίες ασφαλιστικές στην Ελλάδα, και η Allianz στον κόσμο στοχεύουν στην αύξηση των πωλήσεων λιανικής και των μεγάλων εμπορικών κινδύνων.

Πατάνε σε γερό σανίδι για να αυξήσουν την κερδοφορία τους

Οι ασφαλιστικοί όμιλοι της Ευρώπης και οι τρεις μεγάλες ασφαλιστικές πιστώσεων στον κόσμο, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν ότι μπορούν να πατήσουν σε γερό σανίδι στην Ελλάδα για να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Την ίδια στιγμή προσβλέπουν και στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί να κάνει η κυβέρνηση, όπως είχε αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz SE Oliver Baete όταν ήλθε στην Ελλάδα για να ανακοινώσει την συναλλαγή μεταξύ Αllianz και Ευρωπαϊκής Πίστης.

*O Βασίλης Χρηστίδης εργάζεται σήμερα για την COSEC, υπήρξε νωρίτερα και για 7 χρόνια διευθύνων σύμβουλος στην πρώην Euler Hermes, νυν Allianz Trade από το 2013 έως το 2017 ενώ νωρίτερα εργάστηκε σε υψηλόβαθμες θέσεις στην BNP Paribas, την Τράπεζα Πειραιώς κ.α.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης