Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κυβερνητική ασχετοσύνη: Σύγκρουση διατάξεων φορολογικού νόμου και της νομοθεσίας για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Κυβερνητική ασχετοσύνη: Σύγκρουση διατάξεων φορολογικού νόμου και της νομοθεσίας για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές
Το νέο φορολογικό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με Νόμο.4583 περί ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ο οποίος ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία το 2018 /Νέες κινητοποιήσεις  για σημεία του νέου φορολογικού νόμου
Σχετικά Άρθρα
Αντισυνταγματικές κρίνει σήμερα με επιστολή πρόσκληση που έστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, καλώντας για κινητοποιήσεις.
Για αντισυνταγματικές διατάξεις μιλούν επίσης η ΕΕΑΕ καθώς και ο ΣΠΑΤΕ και για οριζόντια αναποτελεσματικά μέτρα .
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, αποφασίστηκε η εξαίρεση των ασφαλιστικών “συμβούλων” (όπως αναφέρεται αντί της ορθής διατύπωσης, η ιδιότητα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή) με την προϋπόθεση όμως, της συνεργασίας το ανώτερο με δύο (2) ασφαλιστικές εταιρείες. Η τροποποίηση ωστόσο αυτή δεν αρκεί, υποστηρίζει ο ίδιος σε καμία περίπτωση.  Το νέο φορολογικό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με Νόμο.4583 περί ασφαλιστική διαμεσολάβησης, ο οποίος ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία το 2018.

Ο νόμος περί ασφαλιστικής διαμεσολάβησης 4583, απαιτεί, τρεις συνεργασίες κατ’ ελάχιστον

Οι θεσμικοί φορείς καταγγέλλουν τα οριζόντια μέτρα και τους διαχωρισμούς ομάδων ασφαλιστική διαμεσολάβησης τα οποία μέτρα δεν μπορεί να υποστηρίξει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είναι ένας επαγγελματικός κλάδος ο οποίος υπάγεται σε συγκεκριμένους κανόνες σε ότι αφορά την δήλωση των εισοδημάτων του, ανεξαρτήτως του πλήθους των συνεργασιών που μπορεί ο καθένας από εμάς να διατηρεί για να θωρακίσει αλλά και να αναπτύξει το επάγγελμά του.
Πολλώ δε μάλλον όταν αυτό ορίζεται ρητά στον Ν.4583/2018, δηλαδή για την συγκεκριμένη περίπτωση minimum συνεργασιών (προσοχή, minimum) με τρεις (3) ασφαλιστικές εταιρείες έτσι ώστε να διασφαλίζεται ο καταναλωτής ως προς την αντικειμενικότητα των ασφαλιστικών προτάσεων προς τους πελάτες. Τούτων δοθέντων οι θεσμικοί φορείς και η αγορά θεωρεί επιβεβλημένη την διόρθωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ώστε να ενταχθεί όλος ο κλάδος χωρίς διαχωρισμούς ή άλλους περιορισμούς σε κατηγορία επαγγελμάτων που εξαιρούνται του Νόμου.

Κινητοποιήσεις προς ενημέρωση Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Στο πλαίσιο αυτό, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων- Επαγγελματοβιοτεχνών- Εμπόρων, την Τετάρτη 10.1.2024 και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 52), με θέμα:«Aντισυνταγματικότητες του Νέου Φορολογικού Νόμου» με ομιλητές τους:• Προκόπιο Παυλόπουλο, τέως Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκό, Επίτιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ,• Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, • Θεόδωρο Φορτσάκη, Ομότιμο Καθηγητή Φορολογικού Δικαίου ΕΚΠΑ, πρώην Βουλευτή Επικρατείας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή, μεταξύ των οποίων είναι και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης