Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι ασφαλιστικοί πράκτορες ζητούν εξαίρεση από τα POS και τα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Οι ασφαλιστικοί πράκτορες ζητούν εξαίρεση από τα POS και τα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Τετ α τετ του ΣΠΑΤΕ με το υπ. Οικονομικών για την υποχρεωτική ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης, λίστα αναμονής για όλα τα αιτήματα
Σχετικά Άρθρα
Την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών από την υποχρεωτική χρήση POS ζητά ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής, αλλά και την έκδοση υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίηση του Νόμου του Ν. 3844/2010,που προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης διαφόρων επαγγελματιών – φορέων παροχής υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Δύο συν ένα αιτήματα σε λίστα αναμονής

Ειδικότερα εκπρόσωποι του Εκπρόσωποι του ΣΠΑΤΕ -Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής- και συγκεκριμένα η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Μαρία Δημητριάδη, η γεν. γραμματέας κα Τόνια Κουφοπούλου και το μέλος κος Νίκος Ζόμπολας συναντήθηκαν στο κλείσιμο του έτους με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών κον Όμηρο Τσάπαλο, ζητώντας να εξαιρεθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από την υποχρεωτική χρήση των POS.
Υποστήριξαν ότι η χρήση των μηχανημάτων αυτών θα επιβαρύνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος των εργασιών τους, δεδομένης και της μη υποχρέωσης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών έκδοσης αποδείξεων μέσω ταμειακής μηχανής.
Σχετικά με την ενεργοποίηση του Νόμου 3844/2010, πρόκειται για πάγιο αίτημα των εκπροσώπων του κλάδου, συνδικαλιστικών φορέων, σωματείων και ενώσεων. Σύσσωμοι οι θεσμικοί φορείς, απαιτούν να εφαρμοστεί ο νόμο ς της υποχρεωτικής Επαγγελματικής Ασφάλισης Ευθυνών για επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με συναλλαγές προς τους καταναλωτές. Ορισμένα από τα επαγγέλματα αυτά είναι το επάγγελμα του υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, φαρμακοποιού, μηχανικών, φοροτεχνικών, λογιστών κ.α. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος ψηφίστηκε και παραμένει στις καλένδες. Υποχρεωτική είναι η ασφάλιση επαγγελματικών ευθυνών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Κατάργηση των διατάξεων του φορολογικού για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ζητά ο ΣΠΑΤΕ

Περαιτέρω ο ΣΠΑΤΕ συζητώντας με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών στο ίδιο μήκος κύματος με το ΕΕΑ, ΕΑΔΕ, ΠΟΑΔ, ζητά την κατάργηση των μέτρων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής του νέου Νόμου 5073/2023.
Σημειώνεται ότι λίγο μετά την ψήφιση του νόμου υπήρξε συνάντηση του υφυπουργού Χάρη Θεοχάρη με τον πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου, μέλη του ΕΕΑ, καθώς και εκπροσώπους της ΕΑΔΕ και της ΠΟΑΔ.
Ο κος Τσάπαλος φέρεται να άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΣΠΑΤΕ ωστόσο δεν φέρεται ο Σύλλογος για έλαβε καμία διαβεβαίωση ως προς τα τρία αιτήματα που κατέθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης