Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ψηφιακή πύλη για την πιστοποίηση πολυτέκνων – Προϋποθέσεις κριτήρια και ύψος επιδόματος

Ψηφιακή πύλη για την πιστοποίηση πολυτέκνων – Προϋποθέσεις κριτήρια και ύψος επιδόματος
Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων, το οποίο λαμβάνει σάρκα και οστά
Πρόσβαση σε δεκάδες διευκολύνσεις που λύνει τα χέρια σε 120.000 πολύτεκνες οικογένειες δίνει η δημιουργία της διαδικτυακής ψηφιακής πύλης, η οποία καταγράφει τα αιτήματα και θα πιστοποιεί την πολυτεκνικότητα σε ενδιαφερόμενους προκειμένου να λάβουν τις παροχές σε χρήμα, αλλά και φορολογικά που δικαιούνται.
Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων, το οποίο λαμβάνει σάρκα και οστά, μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης από τους υπουργούς Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σόφιας Ζαχαράκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Στις θυρίδες της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) προωθούνται οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων/χρηστών που υποβάλλονται σε αυτήν με την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση του πιστοποιητικού πολυτεκνικής, καθώς και για τη χρήση των θυρίδων φορέων και χρηστών που τηρούνται σε αυτή.
Οι θυρίδες της Α.Σ.Π.Ε είναι «ψηφιακά γραμματοκιβώτια» τα οποία περιέχουν αναρτημένα έγγραφα και αιτήσεις, που απευθύνονται σε αυτήν και αποστέλλονται από τα φυσικά πρόσωπα/αιτούντες.

Πως κλιμακώνεται το πολυτεκνικό επίδομα

Ένα από τα βασικά κριτήρια θα είναι η πιστοποίηση για το αν κάποιος είναι πολύτεκνος και άρα είναι μέλος της Συνομοσπονδίας, για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος.

Για παράδειγμα:


1. Οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 14.500 ευρώ τους η κλίμακα τους εντάσσει στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λαμβλανει 420 ευρώ το μήνα.

2.Οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 24.500 ευρώ: Η κλίμακα τους εντάσσει στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 252 ευρώ το μήνα.

3.Οικογένεια με 2 γονείς και 5 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 27.000 ευρώ η κλίμακα ισοδυναμίας τους εττάσσει στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 336 ευρώ το μήνα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης