Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι ασφαλιστικές αποκαλύπτουν το μύθο των εξαγγελιών για το κλίμα και την πράσινη ανάπτυξη

Οι ασφαλιστικές αποκαλύπτουν το μύθο των εξαγγελιών για το κλίμα και την πράσινη ανάπτυξη
Οι ασφαλιστικές ετοιμάζουν αποσκευές για τα Εμιράτα Θα διαδεχτεί άραγε η COP 28 την αποτυχία άραγε της COP 27;
Ανοίγει τις πύλες της, για μία ακόμα φορά η Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP28 εν μέσω των αποτυχιών στον ρωσο-ουκρανικό και στον πόλεμο της Hamas με το Ισραήλ.
Οι ασφαλιστικές ετοιμάζουν αποσκευές για τα Εμιράτα. 
Θα διαδεχτεί άραγε η COP 28 την αποτυχία της COP 27;

Καταγγελίες ασφαλιστικών: Στα λόγια η προστασία για το κλίμα και την πράσινη οικονομία

Αξιοσημείωτο το ντόμινο της αποχώρησης των ασφαλιστικών κολοσσών την περασμένη άνοιξη, έχοντας καταγγείλει την NZIA του ΟΗΕ για τακτικές χειραγώγησης της ενέργειας, τακτικές μονοπωλίου, για αβάσταχτη αύξηση του κόστους ζωής, για εκμετάλλευση και αύξηση των τιμών των (αντ)ασφαλίστρων.
Από την περασμένη άνοιξη ήδη οι αντασφαλιστικοί κολοσσοί Munich Re, Swiss Re, Hannover Re, η Zurich Insurance κτλ έριξαν στο τραπέζι τα χαρτιά τους, απαιτώντας εξομάλυνση της κατάστασης και μετριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων για το κλίμα, την στιγμή που οι συνθήκες γίνονται όλο και δυσμενέστερες για τον πλανήτη.
Κρατώντας μικρό καλάθι φαίνεται να πηγαίνουν φέτος στο Ντουμπάι οι αντασφαλιστές με την Munich Re, την μεγαλύτερη του κόσμου αντασφαλιστική να δηλώνει ότι η θεωρία είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο στην πράξη ελάχιστα εφαρμόζονται.
Αξιοσημείωτο, επίσης και οι ανακοινώσεις που έκανε λίγους μήνες πριν η Allianz, τονίζοντας ότι κινδυνεύουν να χαθούν επενδύσεις τρισεκατομμυρίων στην Ευρώπη καθώς δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για την πράσινη οικονομία.

Αντικρουόμενα συμφέροντα

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ernst Rauch, Chief Meteorologist στον Ευρωπαϊκό Αντασφαλιστικό τομέα της Munich Re για το κλίμα ότι η φετινή Συνδιάσκεψη συγκεντρώνει περί του 200 παγκόσμιους ηγέτες.
Στόχος της Συνδιάσκεψης είναι να συμφωνήσουν οι 200 ηγέτες ότι η κλιματική αλλαγή πρόβλημα και προκαλείται από τον άνθρωπο, εν μέσω όλων των αντικρουόμενων συμφερόντων, των οικονομικών προκλήσεων, και των επιχειρηματικών μοντέλων των χωρών.
Στους φετινούς στόχους της Munich RE στο COP28 είναι η αναγνώριση των κινδύνων και το μοντέλο προστασίας των αδυνάτων έναντι των μεγάλων κλιματικών κινδύνων και καταστροφών.
Σύμφωνα με την Munich Re, η ουσιαστικότερη πρωτοβουλία που ξεκινά από το επόμενο έτος για την προστασία των αδύναμων οικονομικά χωρών είναι αυτή της χρηματοδότησης για απώλειες και ζημιές από φυσικές καταστροφές από το IDF (Insurance Development Forum) και το SHS (Sovereign &Humanitarian Solutions).
H πρωτοβουλία αυτή βασίζεται σε παγκόσμιες συνεργασίες και στόχο έχει την ασφαλιστική προστασία κρατών και κοινοτήτων που βρίσκονται σε κίνδυνο ώστε να μειωθεί το χάσμα της προστασίας.

Στην Ελλάδα

Στα καθ ημάς, η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την Ελλάδα, ηλίου φαεινότερο οι καταστροφές από τον Ντάνιελ εν μία νυκτί.
Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρωτοβουλία για ένταξη της Ελλάδος σε κάποιο σοβαρό σχήμα που να μετριάζει το χάσμα προστασίας.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης