Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφάλιση υγείας - Τα φασόν τα one size και οι παγίδες

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφάλιση υγείας - Τα φασόν τα one size και οι παγίδες
Ένα ασφαλιστήριο υγείας είναι χρήσιμο, μετρήστε όμως τις δικές σας οικονομικές ανάγκες και ανάγκες υγείας
Οι Ελληνες ιατροί είναι άριστοι επιστήμονες. Το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα ωστόσο υστερεί βάζοντας εμπόδια στην πρόσβαση των ασφαλισμένων. Ελάχιστο προσωπικό νοσηλευτών για να καλύψει στην ώρα τους τα περιστατικά, προβλήματα στις εγκαταστάσεις, αναμονές τεράστιες ακόμα και για επείγοντα περιστατικά.
Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας συμπληρωματική της δημόσιας ασφάλισης σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελεί το εισιτήριο άμεσης εισόδου σε ιδιωτικά νοσοκομεία, παρέχοντας σιγουριά. Καλύπτει τις διαγνωστικές εξετάσεις, τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης υγείας.
Ιδιωτική ασφάλιση υγείας: Τι πρέπει να κάνετε, ποιος θα σας δώσει έγκυρες συμβουλές
Όλες οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα παρέχουν ασφάλιση υγείας. Πριν όμως αποφασίσετε να αποκτήσετε συμβόλαιο ασφάλισης υγείας, ΠΡΕΠΕΙ να καταγράψετε τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ Σας ανάγκες και να τις συζητήσετε με ένα ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, που να είναι εξειδικευμένος πάνω σε θέματα υγείας.

ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

1. ΤΑ ΦΑΣΟΝ ΚΑΙ ONE SIZE δεν κάνουν για όλους. Ρίχνουν την ποιότητα, όπως έχει αποδειχτεί όχι μόνο στο τομέα της ασφάλισης. Ένα τηλεφωνικό κέντρο για παράδειγμα εξοπλισμένο με καινοτόμα τεχνολογία,-chat και ρομπότ, όπως διατείνονται τράπεζες και ασφαλιστικές δεν λειτουργεί πραγματικά προς όφελος του πελάτη, αλλά προς όφελος της «τσέπης» των Οργανισμών. Επί πλέον τα μηχανήματα συχνά παρουσιάζουν βλάβες. Θα πρέπει πριν την αγορά του ασφαλιστηρίου ότι σε περίπτωση ανάγκης θα έχετε να μιλήσετε με άνθρωπο.

2.: Προσοχή μην παρασυρθείτε και αγοράσετε ασφάλιση υγείας από τράπεζα. Άλλος ο ρόλος και η εκπαίδευση των υπαλλήλων των τραπεζικών ιδρυμάτων και άλλος των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων. Κινδυνεύετε να βρεθείτε υπασφαλισμένος. Ελέγξτε πολύ καλά τις καλύψεις που θα έχετε.
Επτά σημεία προσοχής πριν την επιλογή του ασφαλιστηρίου υγείας.

Προσοχή:

1 στις εξαιρέσεις και τις αναμονές. Οι εξαιρέσεις αφορούν ότι δεν καλύπτει η ασφαλιστική. Αυτές αναγράφονται στο πρόγραμμα ασφάλισης. Οι αναμονές αφορούν το χρόνο που πρέπει να περάσει ώστε να ξεκινήσουν οι καλύψεις, το ίδιο ισχύει και την δημόσια ασφάλιση. Ο χρόνος των αναμονών βρίσκεται στους όρους του συμβολαίου.
2 Στο κεφάλαιο κάλυψης. Αυτό ορίζεται ανά συμβάν και ανά έτος.
3 Στις απαλλαγές. Οι απαλλαγές είναι το ποσό που εκπίπτει ανά περιστατικό. Όσο χαμηλότερη είναι η απαλλαγή τόσο υψηλότερα είναι τα ασφάλιστρα
4 Στη συμμετοχή: η συμμετοχή. Είναι το ποσοστό των εξόδων που καταβάλλει ο ασφαλισμένος στην νοσηλεία.
5 Επίδομα μη χρήσης: Είναι το επίδομα που μπορεί να λάβει ο ασφαλισμένος από μία ασφαλιστική αφού νοσηλεύτηκε σε δημόσιο νοσοκομείο. Το σύστημα αυτό εφαρμόστηκε επί κορωνοϊού και βγήκαν οι συμβασιούχοι κερδισμένοι.
6 Στις καθορισμένες αμοιβές των ιατρών. Κάθε συμβόλαιο έχει ορίσει τις αμοιβές των ιατρών ανάλογα με την σοβαρότητα της ιατρικής πράξης
7 Προέγκριση νοσηλείας. Κάποια συμβόλαια ορίζουν προεγκρίσεις για να καλύψουν μια νοσηλεία. Ο όρος αυτός δεν αφορά τα επείγοντα περιστατικά.

Κόστος, αυξήσεις και αναπροσαρμογές

- Μπορεί το κατά κεφαλήν ασφάλιστρο υγείας στην Ελλάδα να είναι πολύ χαμηλό και η χώρα να είναι υπασφαλισμένη ωστόσο δύο πράγματα συμβαίνουν. Το κράτος δεν έχει συνεργαστεί με την ιδιωτική ασφάλιση σωστά όπως άλλες χώρες, δίνοντας κίνητρα να αυξηθεί η ασφαλιστική βάση και έτσι να είναι προσιτά τα ασφάλιστρα.
- Tα ασφάλιστρα υγείας σχεδόν κάθε χρόνο υπόκεινται σε αναπροσαρμογές και αυξήσεις, κάνοντας το κόστος δυσβάσταχτο για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Το παράδειγμα που συνηθίζουν να δίνουν οι υπουργοί από τον Σύριζα μέχρι την ΝΔ πηγαίνοντας στις εκδηλώσεις «είμαι μεγάλος σας πελάτης» δεν οδηγεί την μεσαία τάξη στην πόρτα της ιδιωτικής ασφάλισης. Η προτροπή της μίμησης δεν δουλεύει.
Ένα ασφαλιστήριο υγείας είναι χρήσιμο, μετρήστε όμως τις δικές σας οικονομικές ανάγκες και ανάγκες υγείας.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης