Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Αλλάζει και επισήμως σελίδα από αύριο 2 Νοεμβρίου 2023

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Αλλάζει και επισήμως σελίδα από αύριο 2 Νοεμβρίου 2023
Η οικογένεια Κασκαρέλη υπέγραψε την πώληση μετοχών της που αντιστοιχούν στο 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής στον Όμιλο Reale (Reale Group), μέσω της μητρικής εταιρείας Reale Mutua di Assicurazioni
Σχετικά Άρθρα
Την 1η επίσημη με τη συμμετοχή του Ignacio Mariscal International Division Director Reale Group & CEO Reale Securos Spain πραγματοποιεί αύριο 2 Νοεμβρίου 2023, η Υδρόγειος Ασφαλιστική, μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας με την ιταλική αλληλασφαλιστική Società Reale Mutua di Assicurazioni και την είσοδο της στο μετοχικό κεφάλαιο στην Υδρόγειο.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια Κασκαρέλη υπέγραψε την πώληση μετοχών της που αντιστοιχούν στο 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής στον Όμιλο Reale (Reale Group), μέσω της μητρικής εταιρείας Reale Mutua di Assicurazioni.
Η συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι του 2023 προβλέπει απόκτηση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου, και, έως το τέλος του 2026, την απόκτηση του υπόλοιπου 10% του μετοχικού κεφαλαίου, ανάγοντας έτσι το συνολικό ποσοστό που θα κατέχει η Reale Mutua στο 80%.Βάσει της συμφωνίας ο Αναστάσιος Κασκαρέλης παραμένει πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου και ο Παύλος Κασκαρέλης παραμένει διευθύνων σύμβουλος.
Τόσο η επωνυμία όσο και το εμπορικό σήμα της Υδρογείου Ασφαλιστικής παραμένουν ως έχουν με την προσθήκη ότι η Εταιρεία γίνεται μέλος της Reale Mutua | Ομίλου Reale.

Γεωγραφική διαφοροποίηση και οικονομίες κλίμακας

Σύμφωνα με την διοίκηση της Υδρογείου Ασφαλιστικής και την Reale Mutua η συναλλαγή ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της εταιρείας στο μεταβαλλόμενο ελληνικό ασφαλιστικό με την γεωγραφική διασπορά αποτελεί μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου Reale. Η Ελλάδα σκατά τον Ιταλικό Ομιλο είναι μια δυναμική αγορά, που χαρακτηρίζεται από σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης καθώς η διείσδυση του ασφαλιστικού προϊόντος βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τα οικονομικά μεγέθη της Υδρογείου

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική το 2021 κατέγραψε αύξηση παραγωγής 0,6% σε σύγκριση με το 2020 στα 85,1 εκατομμύρια ευρώ. Σημαντική αύξηση σημείωσε στους κλάδους Λοιπές ζημιές αγαθών και Πυρκαγιά κατά 7,4% και 3,8% αντίστοιχα, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στο κλάδο γενικής αστικής ευθύνης -28,7% ενώ η παραγωγή αυτοκινήτου δεν σημείωσε μεταβολή +0,7% στα 23.356 ευρώ.

Αύξηση κερδοφορίας 14%, και βελτιωμένο τεχνικό αποτέλεσμα

Τα κέρδη προ φόρων το 2021 αυξήθηκαν 14% στα 20,2 εκατομμύρια ενώ τα συνολικά εισοδήματα μετά φόρων έφτασαν στα 16,3 εκατομμύρια, διαμορφώνοντας τα ίδια κεφάλαια στα 91,3 εκατομμύρια Το τεχνικό αποτέλεσμα από ασφαλιστικές δραστηριότητες στα 16,8 εκατομμύρια από 13,3 εκατομμύρια το 2020, ενώ τα συνολικά έσοδα από επενδύσεις στα 3,7 εκατομμύρια το 2021 από 5,2 εκατομμύρια το 2020 λόγω της μείωσης της αξίας των ομολόγων.

Υπερκάλυψη κεφαλαιακών απαιτήσεων κατά 40 εκατομμύρια

Τα συνολικά ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 90,2 εκατομμύρια με την διανομή μερίσματος ποσού 3,5 εκατομμυρίων.
Οι κεφαλαιακές απαιτήσεις φερεγγυότητας ανέρχονται στο ποσό των 50,5 εκατομμυρίων και ο δείκτης κάλυψη SCR στο 178% με την διανομή μερίσματος.
Χωρίς την διανομή μερίσματος ο δείκτης θα ανέρχονταν στο 185,6%. Βάσει αυτών η Υδρόγειος καλύπτει κατά 39,7 εκατομμύρια το όριο του SCR.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης