Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ασφαλίσετε την μηχανή σας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ασφαλίσετε την μηχανή σας
Συμφέρουν τα τρίμηνα ασφαλιστήρια; Από ποιες παραμέτρους εξαρτάται το κόστος ασφάλισης;
Πρώτα από όλα το κράνος είναι υποχρεωτικό για την προστασία των οδηγών ακόμα και ο δρόμος είναι έρημος.

Πάμε, τώρα για το κόστος, το υπ αριθμόν ένα ζήτημα για τους περισσότερους οδηγούς: Το κόστος αυξάνεται, όσο αυξάνονται τα κυβικά της μηχανής.
Άρα το ασφάλιστρο έχει διακυμάνσεις.
Ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι η ηλικία και ο τόπος διαμονής. Υπάρχουν Ταχυδρομικοί Κώδικες περιοχών στην Ελλάδα όπου καταγράφονται πολλά τροχαία ατυχήματα και άλλες περιοχές που καταγράφονται λιγότερα ατυχήματα.
Το ύψος του ασφαλίστρου αυξομειώνεται ανάλογα τον κίνδυνο της περιοχής, τις ζημιές που έχετε ή δεν έχετε προκαλέσει, την μάρκα και το τύπο της μηχανής καθώς και το έτους κατασκευής.

Σημαντικό επίσης είναι, να εξετάσει ο οδηγός όλες τις καλύψεις που του προσφέρει μία ασφαλιστική.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν καταλήξετε στο ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε να κάνετε και μία έρευνα στις καλύψεις που προσφέρουν οι ασφαλιστικές για το ύψος του ποσού αυτού.
Συνήθως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, υπάρχουν όμως μικρές που σε κάποιον οδηγό μπορεί να είναι χρήσιμες.

Η κάλυψη ολικής ή μερικής κλοπής στο ασφαλιστήριο είναι χρήσιμη αν η μηχανή δεν φυλάσσεται σε εσωτερικό χώρο και όχι μόνο μία και οι κλοπές μηχανών είναι το βούτυρο στο καρβέλι των διαρρηκτών.
Κάποιες ασφαλιστικές διαθέτουν προγράμματα μεικτής ασφάλισης μηχανής.

Προσοχή τώρα, στην διάρκεια του ασφαλιστηρίου.
Μπορεί το μηνιαίο ή το τριμηνιαίο ποσό να φαίνεται λίγο και προσιτό, ωστόσο οι ετήσιες καλύψεις συνήθως βγαίνουν φτηνότερες κατά 15% με 20%.
Με άλλα λόγια η διάρκεια του ασφαλιστηρίου συμβολαίου παίζει σημαντικό ρόλο στην τιμή.

Και επειδή όπως έγραψε χτες το ΒΝ στους ελληνικούς δρόμους περιφέρονται περί τα 500.000 ανασφάλιστα, ίσως και παραπάνω, η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα είναι απαραίτητη.
Αν πέσετε θύμα τροχαίου από ανασφάλιστο το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου μπορεί να χρειαστεί και δύο για να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης