Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η συμφωνία Alpha-Unicredit και οι ανατροπές που φέρνει στο bancassurance

Η συμφωνία Alpha-Unicredit και οι ανατροπές που φέρνει στο bancassurance
Η στρατηγική αυτή συμφωνία δυναμιτίζει το περιβάλλον το περιβάλλον των καθιερωμένων τριών μεγάλων παικτών
Σχετικά Άρθρα
Σαρώνει τις μετοχές Alpha Life, η UniCredit μέσα από την συμφωνία της με την Alpha Bank.
Η εξαγορά του 51% των μετοχών της Alpha Life, ασφαλιστικού βραχίονα της Alpha Bank αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της Ιταλικής UniCredit να εισέλθει δυναμικά στον τομέα του bancassurance στην Ελλάδα. Η στρατηγική αυτή συμφωνία δυναμιτίζει το περιβάλλον το περιβάλλον των καθιερωμένων τριών μεγάλων παικτών και φέρεται να ανοίγει το δρόμο για αλλαγές φρουράς.
Η συμφωνία Generali Hellas με Alpha Bank δεν επηρεάζεται, καθώς έχει χαρακτήρα αποκλειστικό και διάρκεια 20 χρόνια, ωστόσο οι μεγάλες συμφωνίες που έχει ως παρακαταθήκη, εισερχόμενη στην Ελλάδα, η UniCredit αλλάζουν το τοπίο του bancassurance σε όγκους συναλλαγών και πιθανά με νέα επενδυτικά προϊόντα συνδεδεμένα με την ασφάλιση (unit linked),αλλά και ασφαλιστικά προϊόντα του κλάδου γενικών ζημιών (περιουσίας, ατυχημάτων).

Συμφωνίες για νέα μερίδια στην αγορά

Την δυναμική της UniCredit στο τομέα των ασφαλιστικών και συνεργασιών διαχείρισης κεφαλαίων μαρτυρά: η αρχική συμφωνία UniCredit S.p.A. και UnipolSai Assicurazioni για την εξαγορά  του  51% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιταλικής Ασφαλιστικής Incontra S.p.A. ασφαλιστικής  στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων από την UniCredit. Αλλά και της συμφωνία UnitCredit – Allianz για την εξαγορά του 50% της Incontra από την Allianz. Eτσι, οι δύο τελευταίες απέκτησαν έκαστη το 50% της Ιταλικής Ασφαλιστικής Incontra. H συμφωνία Allianz – UniCredit το καλοκαίρι του 2023 βασίστηκεστην συμφωνία συνεργασίας που είχαν συνάψει οι δύο οργανισμοί το 2022.

Στην σκακιέρα Generali - UniCredit

Υπενθυμίζεται ότι, το 2018, Generali και UniCredit υπέγραψαν συμφωνία για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων προς χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η Generali συμφώνησε να είναι ο αποκλειστικός ασφαλιστικός συνεργάτης στην διανομή ασφαλιστικών προϊόντων προστασίας σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων, ενώ θα διανέμει μέσω της UniCredit ασφαλιστικά προϊόντα leasing προς την Τσεχία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Σλοβακία, Βοσνία Ερζεγοβίνη.  
Με την ολοκλήρωση, επίσης, της συμφωνίας, η Alpha Bank μέσω της διαχείρισης κεφαλαίων της UniCredit asset management θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε 3,5 εκατομμύρια πελάτες πάνω σε τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα (bancasurance) στο τομέα των ασφαλιστικών προϊόντων συνδεδεμένων με την ασφάλιση -unit-linked προϊόντα, αλλά και συνεργασίες με μεγάλους διαχειριστές ομολόγων και τίτλων όπως είναι η BlackRock, η Fidelity και η PIMCO της Allianz.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης