Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ασφάλιση Αυτοκινήτου: Ίδιες ζημιές, τι σημαίνει και τι καλύπτει

Ασφάλιση Αυτοκινήτου: Ίδιες ζημιές, τι σημαίνει και τι καλύπτει
Αν και ακριβότερη, η μεικτή ασφάλιση είναι πληρέστερη σε περίπτωση ατυχήματος με ίδιες ζημιές
Η κάλυψη για ίδιες ζημιές διαφέρει από την κάλυψη αστικής ευθύνης στην οποία το ΒΝ έκανε αναφορά την περασμένη εβδομάδα.
Η κάλυψη αστικής ευθύνης καλύπτει υλικές και σωματικές ζημιές προς τρίτους, ενώ η κάλυψη για ίδιες ζημιές αποζημιώνει, ώστε να αποκατασταθούν υλικές ζημιές του οχήματος.
Οι υλικές αυτές ζημιές καλύπτονται από την μεικτή ασφάλιση αυτοκινήτου αφορούν την πρόσκρουση, εκτροπή, πρόκληση τροχαίου με ατύχημα, ανατροπή οχήματος.
Είναι ακριβότερη των απλών καλύψεων που υποχρεούνται οι οδηγοί οχημάτων βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, ωστόσο είναι πληρέστερη σε περίπτωση ατυχήματος με ίδιες ζημιές.

Τα πολύ ακριβά αυτοκίνητα και οι δανειακές συμβάσεις

Οι περισσότερες ασφαλιστικές για να αναλάβουν μεικτή κάλυψη προβαίνουν σε ελέγχους για τυχόν χτυπήματα στο αυτοκίνητο παλαιότερα ή νεώτερα.
Και στο σημείο αυτό θα πρέπει να ειπωθεί ότι μεικτή κάλυψη αγοράζουν συνήθως οι οδηγοί που έχουν μεταξύ άλλων πολύ ακριβά αυτοκίνητα και καινούργια αυτοκίνητα, ή αυτοκίνητα που έχουν αγοράσει με δανειακή σύμβαση μέσω της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων.

Ποσό που υποχρεούνται ο ιδιοκτήτης οχήματος να καλύψει

Και πάλι, όπως και σε άλλες ασφαλιστικές συμβάσεις, οι ασφαλιστικές στους όρους των συμβολαίων μεικτής ασφάλισης φροντίζουν να ορίζουν ένα ποσό απαλλαγής πάνω από το οποίο η ασφαλιστική υποχρεούται να αποζημιώσει προκειμένου να επισκευαστεί το αυτοκίνητο, και εξαιρέσεις.
Δηλαδή με άλλα λόγια, επειδή ο ασφαλισμένος οδηγός θα συμμετέχει οικονομικά στην ζημιά που έχει προκληθεί, όσο υψηλότερη θα είναι η απαλλαγή τόσο χαμηλότερο θα είναι το ασφάλιστρο αυτοκινήτου.

Δανειζόμενο αυτοκίνητο

Τέλος στην περίπτωση που ο κάτοχος του αυτοκινήτου έχει δανείσει το αυτοκίνητο σε κάποιον και προκληθεί ατύχημα, η ασφαλιστική θα καλύψει κανονικά την ζημιά αρκεί ο οδηγός να είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης και να μην έχει κάνει χρήση αλκοόλ άνω των επιτρεπτών ορίων.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ασφαλιστικές οι οποίες δεν ασφαλίζουν ηλικίες κάτω των 23 ετών και άνω των 75 με 80 ετών.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης