Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στη μαύρη λίστα της ασφαλιστικής αγοράς ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστών Διαμεσολαβητών

Στη μαύρη λίστα της ασφαλιστικής αγοράς ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστών Διαμεσολαβητών
Υπολείπονται των εξελίξεων και απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα μεμονωμένοι κύκλοι ασφαλιστών, παίρνοντας στο λαιμό τους την υγιή επιχειρηματικότητα
Σχετικά Άρθρα
Την ώρα που ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συγκεντρώνεται και οι εξαγορές των επιχειρήσεων αυξάνονται με παρουσία ακόμα και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και στρατηγικών επενδυτών, ασφαλιστές με παράδοση στους μικροτσακωμούς και στην στήριξη των εσωτερικών μικροσυμφερόντων τρώγονται με τα ρούχα τους, απειλώντας συλλόγους και σωματεία που αν και η παρουσία τους βάρη δημιουργεί, με διάλυση.
Και πάλι ο ΠΣΑΣ μετά από τρία χρόνια κατακλυσμού με δικαστικές διαμάχες και αγωγές, μπαίνει στην μαύρη λίστα της ασφαλιστικής αγοράς.
Η αφορμή, η απάντηση που έδωσε ο Α’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΣ σε εκπομπή με περιεχόμενο σχεδόν αμφιβόλου αξίας που όμως μίλησε ως επιχειρηματίας εκπροσωπώντας την εταιρεία του. 
Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις εδώ και τρεις ημέρες,  αν και οι καταγγελίες του ασφαλισμένου που βγήκε στην εκπομπή ήταν ψευδείς, καθώς υπήρχε έγγραφη απόφαση του Αρείου Πάγου. Οι συζητήσεις πυροδότησαν συγκρούσεις και εκδόσεις επιστολών κοινςή λήψης μεταξύ της προέδρου του ΠΣΑΣ και του Α’ αντιπροέδρου.   
Απειλές και καταθέσεις προτάσεων μομφής στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι το θέμα της εβδομάδος για ορισμένους ασφαλιστές που ήδη έχουν χάσει χρόνο από το εγχώριο και διεθνές γίγνεσθαι προκαλώντας αναβρασμό σε συναδέλφους και μέλη την στιγμή που όλα αλλάζουν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

86% του όγκου των συναλλαγών στην Ευρώπη από τους μπρόκερς

Στην Ελλάδα ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, των ασφαλιστών, των μπρόκερς αλλάζει άρδην ακολουθώντας τις τάσεις στην Ευρώπη.
Διακόσιες είκοσι εννέα συμφωνίες ανακοινώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2023 στην αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης  στην Ευρώπη έναντι 186 το πρώτο εξάμηνο του 2022, αντιπροσωπεύοντας το 86% του όγκου των συναλλαγών στην Ευρώπη.
Και το 56% της δραστηριότητας στην αγορά ασφαλειών .
Οι διεθνείς πλατφόρμες εξαγορών  και οι πλατφόρμες εξυγίανσης ενίσχυσαν τις θέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2022  τους με πολλαπλές εξαγορές.
Στην Ελλάδα ήδη το περασμένο έτος εκτελέστηκαν σημαντικές εξαγορές, και αναμένονται νέες μέσα στο επόμενο έτος, με αρκετούς επιχειρηματικούς κύκλους να ανοίγουν τώρα τα χαρτιά τους. Τούτων δοθέντων οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που θα συνεχίσουν να εκπονούν σχέδια για το πώς θα φάει ο ένας τον άλλον θα μείνουν εκτός γηπέδου.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης