Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αίρεται η πολυετής αναστολή στις τριετίες - Πώς θα γίνουν οι αυξήσεις

Αίρεται η πολυετής αναστολή στις τριετίες - Πώς θα γίνουν οι αυξήσεις
Από την Πρωτοχρονιά αίρεται η πολυετής αναστολή κάθε νόμου, διάταξης, συλλογικών συμβάσεων κ.α.
Μέχρι 30% μπορούν να αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το 2026 μόνο από τις τριετίες, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αυξήσεις που θα συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι, μετά τον ιδιότυπο διάλογο με το υπουργείο Εργασίας, το οποίο θα καθαρίζει τελικά το ύψος της αύξησης.
Από την Πρωτοχρονιά αίρεται η πολυετής αναστολή κάθε νόμου, διάταξης, συλλογικών συμβάσεων κ.α, που προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας.
Δηλαδή το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας, που επιβλήθηκαν το 2012 με τα μνημόνια.
Οσοι εργαζόμενοι πληρώνονται με τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό ή ημερομίσθιο, ως χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται ο χρόνος εξαρτημένης σύμβασης ή σχέσης εργασίας, που έχει διανυθεί σε οποιονδήποτε εργοδότη και σε οποιαδήποτε ειδικότητα, πριν από τις 14/2/2012 και μετά από την 1η/1/2024.
Να δούμε το αποτέλεσμα πλέον της εγκυκλίου σε ότι φορά στις προσαυξήσεις λόγω προϋπηρεσίας.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Για τους υπαλλήλους, με εξαρτημένη σχέση εργασίας, το ποσοστό αύξησης είναι 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες και, συνολικά, ποσοστό 30% για προϋπηρεσία εννέα ετών και άνω.

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ

Για τους εργατοτεχνίτες, με εξαρτημένη σχέση εργασίας, η προσαύξηση καθορίζεται σε ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι τριετίες και, συνολικά, 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω.
Ο χρόνος εργασίας που έχει διανυθεί έως τις 14/2/2012 ή θα διανυθεί από 1/1/2024 και μετά, με καθεστώς μερικής απασχόλησης;
Αυτός ο χρόνος εργασίας με μερική απασχόληση λαμβάνεται υπόψη ως προϋπηρεσία με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζεται για εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης.
Δηλαδή για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας αυτής, μερική απασχόληση που αντιστοιχεί στον κανονικό (νόμιμο ή συμβατικό) ημερήσιο χρόνο του ως άνω αναφερόμενου συγκρίσιμου εργαζομένου, αντιστοιχεί σε μία ημέρα προϋπηρεσίας.
Αν οι τακτικές αποδοχές είναι υψηλότερες των νόμιμων, σε αυτή την περίπτωση οι αυξήσεις, οι προσαυξήσεις και τα επιπλέον ποσά που προκύπτουν, συμψηφίζονται με τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ καταβαλλόμενων και νόμιμων αποδοχών, με την καταβολή της οποίας εξοφλούνται ολοσχερώς ή μερικώς.
Στην χρονική περίοδο από 14/2/2012 έως και τις 31/12/2023, κατά την οποία οι τριετίες κλπ ήταν στον «πάγο» η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι καμία αξίωση δεν γεννάται, ούτε οφείλονται αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας.
Δεν επιτρέπεται να υπολογιστεί προϋπηρεσία που έχει διανυθεί από τις 14/2/2012 έως και τις 31/12/2023
Το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους από το ξεπάγωμα των τριετιών ξεκινά από 1092 ευρώ και μπορεί να φτάσει τις 3.276 ευρώ το χρόνο. Έτσι, με μία τριετία προκύπτει μηνιαία αύξηση 78 ευρώ το μήνα ή 1092 ευρώ ετησίως. Με δύο τριετίες η αύξηση είναι 156 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 2.184 ευρώ το χρόνο, ενώ με τρεις τριετίες προκύπτει μηνιαία αύξηση 234 ευρώ που ετησίως φτάνει τα 3.276 ευρώ.
fdsasdffsdafsdasdfa.JPG
Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης