Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

JP Morgan: Συστήνει τοποθετήσεις στις μετοχές των Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών για υπεραποδόσεις

JP Morgan: Συστήνει τοποθετήσεις στις μετοχές των Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών για υπεραποδόσεις
Σύμφωνα με την JP Morgan είναι απίθανο οι ασφαλιστικές περιουσίας να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στο επόμενο διάστημα
Σχετικά Άρθρα
Θετικές είναι προοπτικές της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης στην Ευρώπη αναφέρει η JP Morgan, υπεραμυνόμενη της θετικές αποδόσεις των επί των επενδύσεων των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών, των σημαντικών περιθωρίων κέρδους και του χαμηλού κινδύνου των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών ζημιών (Περιουσίας και Ατυχημάτων).
Σύμφωνα με την JP Morgan, είναι απίθανο οι ασφαλιστικές περιουσίας να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στο επόμενο διάστημα, αλλά ούτε και οι εξελίξεις στην οικονομία θα δημιουργήσουν κάποιο αντίκτυπο στα βασικά τους μεγέθη.

Δελτίο πορείας από την JP Morgan

Ειδικότερα,  το προγνωστικό δελτίο πορείας που έβγαλε η JP Morgan για τις Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές  και που συμπεραίνει θετικές προοπτικές αξιολογεί τους δείκτες κινδύνου κεφαλαίων , τη μεταβλητότητα στην αγορά, τις  προοπτικές των δεικτών των μετοχών των ασφαλιστικών στην Ευρώπη, των τοποθετημένων επενδυτικών κεφαλαίων κυρίως χαμηλού και μεσαίου ρίσκου και τον δείκτη αξιολόγησης κόστους ίδιων κεφαλαίων.
Η JP Morgan μάλιστα συστήνει στους επενδυτές να εξετάσουν τις μετοχές των Ευρωπαϊκών ασφαλιστικών, αυξάνοντας τις τοποθετήσεις τους.
Στην ανάλυση της εστιάζει σε τρεις βασικούς παράγοντες:
- Το ότι οι μετοχές του κλάδου  θα δώσουν μέρισμα περίπου  7% για το 2024,
- Το ότι το μέρισμα αυτό προβλέπεται να  είναι το υψηλότερο δεκαετίας  
- Το ότι θα είναι υψηλότερο άλλων κλάδων τη ς οικονομίας
Η επενδυτική τράπεζα εστιάζει ειδικά σε πρώτο πλάνο στις μετοχές των ασφαλιστικών ζωής στην Ευρώπη κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου και των Κάτω Χωρών , όπως της AVIVA και του Ομίλου ΝΝ.

Αντασφάλιση χώρος για γερούς επενδυτές

Αναφερόμενη στην αγορά αντασφαλίσης αναγνωρίζει ότι παίζουν μόνοι τους, σχεδόν οι αντασφαλιστκές, καθορίζοντας σε ψηλά επίπεδα τις τιμές των αντασφαλίστρων. Την ίδια στιγμή  δεν διαφαίνονται ενδείξεις διαταραχής του κλάδου από την είσοδο εναλλακτικών κεφαλαίων.
Στο ίδιο μήκος κύματος η JP Morgan συστήνει στους επενδυτές να εξετάσουν τις αντασφαλιστικές που διατηρούν ισχυρό underwriting, προβλέποντας ότι οι μετοχές τους θα υπεραποδώσουν.
Χαρακτηρίζει τους ισολογισμούς των αντασφαλιστών πολύ ισχυρούς , ανθεκτικούς σε κάθε κίνδυνο.
Εμφαση τέλος δίνει σε μετοχές αντασφαλιστών που παρουσιάζουν μόχλευση και μεγαλύτερη έκθεση στον κίνδυνο, αναμένοντας να αποδώσουν λόγω της τοποθέτησης του κλάδου στις αγορές κεφαλαίων.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης