Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κοστούμι αυξήσεων κομμένο ραμμένο στα μέτρα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Κοστούμι αυξήσεων κομμένο ραμμένο στα μέτρα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων
Σταυρόλεξο χωρίς κλειδί παραμένει η σχέση μεταξύ ασφαλιστών και αντασφαλιστών
Σχετικά Άρθρα
Όσο οι κίνδυνοι στην οικονομία αυξάνονται και γίνονται περιπλοκότεροι, όσο το τοπίο στις αγορές δεν αποσαφηνίζεται, τόσο ανοίγει η όρεξη των ασφαλιστικών για να αυξήσουν το κόστος της ασφάλισης, αλλά και να διπλασιάσουν τα κέρδη τους. Το 2024 θα μπει με καλούς οιωνούς και όλα δείχνουν ότι οι ασφαλιστικές θα κόβουν και θα ράβουν κουστούμια στα μέτρα τους.
Στελέχη από την αγορά ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τονίζουν μιλώντας στο BN πως “την παρτίδα στο παιχνίδι θα την πάρουν αυτοί που έχουν καταφέρει να έχουν κερδοφορία στα ασφάλιστρα, έχουν καλές συνεργασίες με αντασφαλιστές υψηλού κύρους και μπορούν να προσφέρουν αυξημένο capacity με διαφοροποίηση κινδύνων.”
Σχολιάζοντας περαιτέρω τις προοπτικές των ασφαλιστικών διαχωρίζει την πορεία των ασφαλιστικών ζωής με αυτή των ασφαλιστικών κατά ζημιών, υποστηρίζοντας ότι η ανάπτυξη στις ασφαλιστικές κατά ζημιών θα ξεπεράσει την ανάπτυξη που θα διαγράψει το ΑΕΠ στην Ελλάδα.
Η ισχυρή τους ανάπτυξη θα απορρέει από την υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, από την σύνδεση του ΕΝΦΙΑ με την ασφάλιση κατοικιών, και από τις αυξήσεις των επιτοκίων. Ζήτημα υποστηρίζει ότι θα έχουν οι ασφαλιστικές που δείχνουν αύξηση κερδοφορίας από τις επενδύσεις και δεν έχουν κάνει διορθώσεις στο τεχνικό ασφάλιστρο.

Σταυρόλεξο η σχέση μεταξύ ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών το 2024

Ωστόσο σταυρόλεξο χωρίς κλειδί παραμένει η σχέση μεταξύ ασφαλιστών και αντασφαλιστών όπου οι δεύτεροι «σπρώχνουν τις ασφαλιστικές να διακρατούν περισσότερους κινδύνους πάνω τους σε σχέση με το παρελθόν».
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ισορροπία θα αργήσει να έρθει και, όταν έρθει θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές και προσαρμογές στην ανάληψη κινδύνου» γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τον τελικό καταναλωτή
Τέλος, ολοκληρώνοντας αποσαφηνίζει ότι οι συζητήσεις για τους κινδύνους πλημμύρας, φωτιάς, σεισμού, ασφάλιση αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής φωτιάς, σεισμού θα κρατήσουν μεταξύ ασφαλιστικών και κυβέρνησης μέχρι να υπάρξουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο ενώ για την ώρα θα μπουν στην ιδιωτική ασφάλιση άλλες 17.000 επιχειρήσεις που γράφους τζίρους από 2 εκατομμύρια και πάνω, «έχοντας ήδη ελαφρύνει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης».

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης