Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σε χρεωστική Κάρτα όλα τα προνοιακά επιδόματα - Επεκτείνονται σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους ειδικά επιδόματα

Σε χρεωστική Κάρτα όλα τα προνοιακά επιδόματα - Επεκτείνονται σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους ειδικά επιδόματα
Σύμφωνα επίσης με τους σχεδιασμούς θα γίνει επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε αγρότες που σήμερα λαμβάνουν ελάχιστα και για 4 μήνες
Σχετικά Άρθρα
Σε αλλαγή του τρόπου χορήγησης των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ περνούν τα υπουργεία Εργασίας και Οικογένειας, μέσω της έκδοσης ειδικής χρεωστικής Κάρτας και αφού προηγούμενα οι περί τους 1.200.000 δικαιούχοι ελεγχθούν για την πιστότητα των οικονομικών τους στοιχείων από την ΑΑΔΕ.
Οι πληρωμές θα γίνονται σε πιστωτικές κάρτες από ενιαία πύλη για όλα τα επιδόματα, στην οποία οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αιτήσεις και θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα, αντί μετρητών, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν στο χέρι κατά 30%-50%.
Σύμφωνα επίσης με τους σχεδιασμούς θα γίνει επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε αγρότες που σήμερα λαμβάνουν ελάχιστα και για 4 μήνες, ποσά, καθώς και σε αυτοαπασχολούμενες που δεν έχουν κανένα τέτοιο επίδομα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη

1.Προχωρά ο ψηφιακός ανασχηματισμός του ΟΠΕΚΑ, ο οποίος, ως ο βασικός μοχλός υλοποίησης των πολιτών που αναπτύσσονται, είναι στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

2.Θα ενισχυθεί η προστασία των παιδιών με αναπηρία, μέσω της ενίσχυσης ανεξάρτητης διαβίωσης και συμμετοχή στη κοινωνική και εργασιακή ζωή.

3.Θα θεσπιστούν οι προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων, δηλαδή την καταβολή τακτικών επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα ανεργίας, το επίδομα παιδιού, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε προπληρωμένη κάρτα, με παροχή κινήτρων για την χρήση της κάρτας.

4.Θα αυξηθεί κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από τις αρχές του 2024, ενώ θα επεκταθεί και το θεσμό της υποστηριζόμενης απασχόλησης στα άτομα με αναπηρία.

5.Θα προωθηθεί η μεταρρύθμιση στις υπηρεσίες για την υποστήριξη της μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων.

6.Θα εκπονηθεί εθνική στρατηγική για την μακροχρόνια φροντίδα, για την μεταρρύθμιση και την κατ' οίκον φροντίδα με στόχο κανένα παιδί με αναπηρία δεν θα φιλοξενείται σε κανένα ίδρυμα έως το 2030.

7.Θα επεκταθεί το επίδομα μητρότητας στους εννιά μήνες, στο ύψος του κατώτατου μισθού, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, ακριβώς όπως ισχύει στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε στα κανάλια ότι υπάρχει πληθώρα περιπτώσεων σήμερα που μη δικαιούχων που λαμβάνουν επιδόματα πάσης φύσεων που αφορούν στην ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων, τα οποία θα ελεγχθούν και η Κάρτα θα αποτελέσει το εφαλτήριο των ελέγχων, καθώς η ενιαία πύλη θα είναι διασυνδεδεμένη και την ΑΑΔΕ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης