Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ιnteramerican: Στις 8/9 η έγκριση του νέου επιχειρηματικού πλάνου 2023 – 2025

Ιnteramerican: Στις 8/9 η έγκριση του νέου επιχειρηματικού πλάνου 2023 – 2025
Η Interamerican για να περιορίσει το κόστος λειτουργίας συνένωσε τρεις ασφαλιστικές εταιρείες υπό ένα ΑΦΜ
Σχετικά Άρθρα
Η Interamerican, υπό νέα εταιρική μορφή μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Ορίζων Ασφαλιστικής εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει νέα επιχειρηματικά πλάνα διάρκειας δύο ετών -2023 – 2025- με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται μεθαύριο 8 Σεπτεμβρίου 2023.
Η Interamerican προέβη στην εξαγορά της Ορίζων Ασφαλιστικής με στόχο η Interamerican να αποκτήσει άδεια μεικτής λειτουργίας και να μειώσει τα κόστη λειτουργίας συνενώνοντας τις εταιρείες ζημιών και ζωής σε μία.
Στοχεύοντας, η Interamerican να περιορίσει το κόστος λειτουργίας συνένωσε τρεις ασφαλιστικές εταιρείες υπό ένα ΑΦΜ αποκτώντας άδεια μεικτής λειτουργίας που εξασφάλισε από την εξαγορά της Ορίζων Ασφαλιστικής –ασφαλιστική αμιγώς ελληνικών συμφερόντων που εξειδικεύεται στην λιανικής και στους μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους από το 1964. Έτσι σήμερα, οι εταιρείες που έχουν συνενωθεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος είναι:
Η Interamerican Ζωής, η Interamerican Γενικών και η Interamerican Οδικής Βοήθειας.
Οι όροι εξαγοράς έχουν οριστεί ως εξής
Έχει εγκριθεί η απόκτηση ειδικής συμμετοχής, κατά τις διατάξεις του άρθρου 43 του ν. 4364/2016, στο μετοχικό κεφάλαιο της ασφαλιστικής επιχείρησης με την επωνυμία ««ΟΡΙΖΩΝ» Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων» ως ακολούθως:
α) άμεσα, σε ποσοστό 100%, από την ασφαλιστική επιχείρηση «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής Α.Ε.»,
β) έμμεσα σε ποσοστό 99,89%, από την εταιρεία «Achmea B.V.»,
γ) έμμεσα σε ποσοστό 66,87% από την «Vereniging Achmea»,
δ) έμμεσα σε ποσοστό 57,71%, από την εταιρεία «Stichting Administratie – Kantoor Achmea»,
ε) έμμεσα σε ποσοστό 31,11% από την «Cooperatieve Rabobank U.A.»

Μέχρι 26/9/2023 οι ενστάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζα της Ελλάδος ο χρόνος υποβολής ενστάσεων από τους ενδιαφερομένους λήγει στις 26 Σεπτεμβρίου 2023.
Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 21, 10250 Αθήνα, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dep.insurancesup@bankogreece.gr ενώ η εποπτική αξιολόγηση της προτεινόμενης μεταβίβασης χαρτοφυλακίου θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής ενστάσεων.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης