Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τα SOS για την ασφάλιση ενοικιαζόμενου σπιτιού - Πότε και γιατί είναι απαραίτητη

Τα SOS για την ασφάλιση ενοικιαζόμενου σπιτιού  - Πότε και γιατί είναι απαραίτητη
Οδηγίες προς ναυτιλλομένους …
Για να εξακριβώσει κάποιος αν συμφέρει να ασφαλίσει τα περιεχόμενα του σπιτιού, χρειάζεται χαρτί και μολύβι και ναπάειαπό δωμάτιο σε δωμάτιο σημειώνοντας ένα-ένα όλα τα υπάρχοντα.
Η ασφάλεια ενοικιαζόμενου σπιτιού, δεν είναι υποχρεωτική, αλλά είναι μία λύση για την αποφυγή απρόοπτων και δύσκολων καταστάσεων.
Η πλειοψηφία όσων νοικιάζουν είθισται να μην ασφαλίζονται.
Αυτό γιατί ένα μεγάλο μέρος των ζημιών βαραίνουν τον ιδιοκτήτη.
Η ασφάλιση για όσους νοικιάζουν σπίτι είναι ένα επί πλέον έξοδο που μπορεί να αποφευχθεί.
Μήπως όμως το γεγονός ότι όμως η λύση αυτή είναι ακριβότερη;
Και πώς η ασφάλιση περιεχομένου αποζημιώνει;

Η ασφάλιση του περιεχομένου της κατοικίας μπορεί να σε αποζημιώσει σε περιπτώσεις που τα υπάρχοντά σου κλαπούν ή καταστραφούν λόγω πυρκαγιάς ή πλημμύρας και είναι ιδανική για σένα που νοικιάζεις ένα σπίτι.
Αφορά συνήθως αντικείμενα όπως ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες, βιβλία, εργαλεία, σκεύη, ακόμα και το ποδήλατό σου.

Αξίζει τελικά η ασφάλεια ενοικιαζόμενου σπιτιού;

Για να εξακριβώσεις αν σε συμφέρει να ασφαλίσεις τα περιεχόμενα του σπιτιού, πάρε χαρτί και μολύβι και πήγαινε από δωμάτιο σε δωμάτιο σημειώνοντας ένα-ένα όλα τα υπάρχοντά σου. Αυτή η καταγραφή, εξηγεί η Insurancemarket θα σου φανεί πολύ χρήσιμη κατά την διαδικασία της αγοράς του ασφαλιστικού σου προγράμματος για την ασφάλιση της κατοικίας σου.
Σε κάθε περίπτωση, θυμήσου ότι το πρόγραμμα ασφάλισης που θα επιλέξεις μπορεί να σε καλύπτει και για ζημιές που θα προκληθούν σε υπάρχοντα άλλων από κάποιο ατύχημα στο δικό σου σπίτι.
Εκτός από την πιθανότητα της πυρκαγιάς ή της πλημμύρας, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν κάλυψη και σε περίπτωση τυχαίας ζημιάς (π.χ. από απροσεξία) με επιπλέον κόστος, φυσικά.

Τι να προσέξεις κατά την αγορά ασφάλειας περιεχομένου;

Αυτό που πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για το περιεχόμενο του σπιτιού σου είναι το αν αυτό προσφέρει αποζημίωση με βάση τη σημερινή αξία των υπαρχόντων σου ή αν καλύπτει όλο το κόστος για την αντικατάστασή τους.
Στην πρώτη περίπτωση, αν καταστραφεί μια επίπεδη τηλεόραση που είχες αγοράσει πριν δύο χρόνια, η ασφαλιστική θα σε αποζημιώσει μόνο για την αξία που θα είχε σήμερα αν θα την διέθετες προς πώληση και όχι για τα χρήματα που θα έδινες για να αγοράσεις ένα αντίστοιχο μοντέλο.
Η δεύτερη επιλογή είναι, τις περισσότερες φορές, λίγο ακριβότερη, όμως συχνά σε συμφέρει περισσότερο, ανάλογα φυσικά και με την αξία ή την ηλικία των υπαρχόντων σου.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης