Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τι είναι και πώς λειτουργεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας - Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης

Τι είναι και πώς λειτουργεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας - Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης
Η πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας είναι πολύ σημαντική όταν χρειαστεί - Την λαμβάνεις όταν επισκέπτεσαι έναν γιατρό ή όταν κάνεις εξετάσεις
Η πρωτοβάθμια περίθαλψη σύμφωνα με την Insurancemarket είναι ένας τύπος ιατρικής φροντίδας που παρέχεται από δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας.
Αντίθετα με τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που εκεί ουσιαστικά ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για όσο κρίνεται απαραίτητο, η πρωτοβάθμια είναι το πρώτο «μέρος» που θα απευθυνθείς για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας αντιμετωπίζεις.
Την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ανάλογα με την ασφαλιστική, μπορούν να τη λάβουν και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ή με ιατρικά προβλήματα που δεν μπορούν να ασφαλιστούν για την δευτεροβάθμια περίθαλψη η οποία έχει κάποιες σχετικά πιο «αυστηρές» προϋποθέσεις ασφάλισης.

Ιδιωτική ασφάλεια για πρωτοβάθμια περίθαλψη


Όλα τα προγράμματα ασφάλισης υγείας όταν πρόκειται για κάλυψη ιατρικής περίθαλψης πάνω-κάτω καλύπτουν τις ίδιες εξετάσεις.
Όμως, ορισμένα ασφαλιστικά προγράμματα ενδέχεται να έχουν περιορισμούς στον αριθμό των ραντεβού που καλύπτονται ή να απαιτούν προηγούμενη έγκριση για θεραπεία, όπως και να προσφέρουν κάποιες πιο «premium» παροχές.
Ως εκ τούτου είναι σημαντικό να επιλέξει κάποιος ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα στα μέτρα ώστε αυτό που πληρώνει να καλύψεις τις ανάγκες του όταν χρειαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης