Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ατύχημα με ενοικιαζόμενο όχημα; Τι καλύπτει η επιχείρηση, τι πρέπει να γνωρίζει ο μισθωτής

Ατύχημα με ενοικιαζόμενο όχημα; Τι καλύπτει η επιχείρηση, τι πρέπει να γνωρίζει ο μισθωτής
Συνέντευξη της intrust στο BN
Σχετικά Άρθρα
Εν όψει καλοκαιρινών διακοπών, το ΒΝ, συνομιλεί με τους εκπροσώπους της νεοιδρυθείσας instrust και φέρνει στο προσκήνιο κινδύνους που για πολλούς οδηγούς ενοικιαζόμενων οχημάτων είναι άγνωστοι. H intrust απαντά σε μία σειρά ερωτημάτων του ΒΝ, όπως το τι καλύψεις έχει ο οδηγός (μισθωτής) του οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος, τι πρέπει να προσέξει πολύ καλά ο μισθωτής σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του πριν υπογράψει το συμβόλαιο ενοικίασης, αλλά και αν ένα ατομικό ταξίδι κρύβει περισσότερους κινδύνους για τον ταξιδιώτη σε σχέση με ένα οργανωμένο.

Συνέντευξη Ελενα Ερμείδου

Τι καλύπτει η εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, καλύπτει τα έξοδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης,

Όταν ο ταξιδιώτης νοικιάζει ένα όχημα, συνήθως η εταιρεία ενοικίασης παρέχει κάποια βασική κάλυψη για ατυχήματα. Αυτή η κάλυψη μπορεί να περιλαμβάνει ασφάλιση ευθύνης τρίτων (third party liability), η οποία καλύπτει ζημιές που προκαλούνται σε άλλα οχήματα ή πεζούς κατά τη διάρκεια ατυχήματος που προκλήθηκε από το νοικιασμένο όχημα.
Ωστόσο, η κάλυψη αυτή δεν καλύπτει συνήθως τις δαπάνες πρώτης βοήθειας για τον οδηγό και τους επιβάτες του.
Για αυτό τον λόγο, συνίσταται ο επιβάτης να έχει την δική του ασφάλιση υγείας που θα καλύπτει τέτοιες δαπάνες.
Σε κάθε περίπτωση, πριν την ενοικίαση ενός οχήματος, είναι σημαντικό ο επιβάτης να ενημερωθεί από την εταιρεία ενοικίασης σχετικά με τις λεπτομέρειες της ασφάλισης που παρέχεται και τις εξαιρέσεις που ίσως υπάρχουν, ώστε να είναι πλήρως προστατευμένος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο ταξιδιώτης σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του πριν να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο;

- Πριν νοικιάσει ένα αυτοκίνητο, ο ταξιδιώτης πρέπει να γνωρίζει τα εξής σχετικά με την ασφάλεια:
Ασφάλιση ευθύνης τρίτων: Επιβεβαιώστε ότι η εταιρεία ενοικίασης παρέχει κάλυψη για ασφάλιση ευθύνης τρίτων (third party liability). Αυτή η ασφάλιση καλύπτει τις ζημιές που προκαλείτε σε άλλα οχήματα ή πεζούς κατά τη διάρκεια ατυχήματος.
Ασφάλεια κατά της κλοπής και ζημιών: Ελέγξτε αν η εταιρεία παρέχει κάλυψη για κλοπή του οχήματος ή ζημιές που μπορεί να προκληθούν στο όχημα κατά τη διάρκεια της ενοικίασης.
Εξαιρέσεις και περιορισμοί: Ενημερωθείτε για τυχόν εξαιρέσεις και περιορισμούς που ισχύουν στην ασφάλεια, όπως ύψος αυτοτελών επιβαρύνσεων σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής.
Ασφάλεια επιβατών: Ελέγξτε αν υπάρχει κάλυψη για τους επιβάτες του οχήματος σε περίπτωση τραυματισμού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Διεθνής οδήγηση: Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε άλλες χώρες, ενημερωθείτε για το αν η ασφάλεια καλύπτει τη διεθνή οδήγηση και αν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις.
Κατάσταση του οχήματος: Πριν πάρετε το όχημα, ελέγξτε καλά την κατάστασή του και σημειώστε οποιεσδήποτε υφιστάμενες ζημιές για να μην υπάρχουν ασυνέπειες μετά την επιστροφή του.
Κανόνες κυκλοφορίας: Ενημερωθείτε για τους κανόνες κυκλοφορίας της χώρας που επισκέπτεστε, καθώς και για τις τοπικές οδικές συνθήκες.
Συνεργάτες οδικής βοήθειας: Αν ενδιαφέρεστε για υπηρεσίες οδικής βοήθειας, ερωτήστε αν η εταιρεία συνεργάζεται με οργανισμούς που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.
Γενικά, πριν νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, διαβάστε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας ενοικίασης και βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πλήρως τις λεπτομέρειες της ασφάλειας που παρέχεται, προκειμένου να ταξιδέψετε με ασφάλεια και χωρίς αναπάντητα ερωτήματα.

Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας ταξιδιώτης που ταξιδεύει μόνος σε αντίθεση με κάποιον που ταξιδεύει οργανωμένα

Τόσο στην περίπτωση του ατομικού όσο και του οργανωμένου ταξιδιού, οι κίνδυνοι (ασθένειες, ατυχήματα, αλλεργίες, αντιδράσεις, ακυρώσεις κ.λπ.) αλλά και οι δυσκολίες μετά από αυτά (άγνοια τόπου, ξένη γλώσσα/ δύσκολη επικοινωνία με παρόχους υγείας, διαφορετικά φάρμακα / ονομασίες σκευασμάτων κ.λπ.) απειλούν την ψυχαγωγία μας ή τηναποδοτικότητα τού επαγγελματικού μας ταξιδιού.
Κατά το ατομικό ταξίδι, σύμφωνα με την intrust τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο δύσκολα, καθώς ένας συνοδός είναι απαραίτητος για να βοηθήσει να γίνουν ακόμη και τα άκρως απαραίτητα ή γιατί μπορεί βέβαια να μην είναι σε θέση ο ταξιδιώτης να επικοινωνήσει με γιατρούς ή να κανονίσει / οργανώσει τη νοσηλεία / θεραπεία.
Οι διεθνείς ταξιδιωτικές ασφάλειες καλύπτουν τα έξοδα συνοδού, που χρειαζόνται στην περίπτωση σοβαρής ιατρικής κατάστασης / ατυχήματος, μας ενημερώνουν (οι ταξιδωτικές ασφαλίσεις) όμως και για τους ειδικούς / νοσηλευτικά ιδρύματα κοντά μας, κανονίζουν απευθείας κάλυψη εξόδων νοσηλείας και εάν χρειαστεί, ιατρική διακομιδή και επαναπατρισμό, κάνοντας τα πάντα πιο εύκολα και απλά.

Ασφάλιση με θαλάσσιο σκάφος, σκούτερ; ιστιοφόρο κτλ;

Η ταξιδιωτική ασφάλεια καλύπτει πλήρως, όποιο κι αν είναι το ταξιδιωτικό μας μέσο.
Με αεροπλάνο, τραίνο, καράβι, αυτοκίνητο, μηχανή κ.λπ., οτιδήποτε συμβεί κατά τη διάρκεια τού ταξιδιού μας σε σχέση με την υγεία μας και όχι μόνο (αστική ευθύνη, απώλεια εγγράφων, διαβατηρίου, καθυστέρηση /απώλεια αποσκευών, ακύρωση πτήσης κ.λπ.) καλύπτεται.

Άλλα είδη ψυχαγωγίας και άθλησης που καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Οι διεθνείς ταξιδιωτικές ασφάλειες καλύπτουν ταξίδια αναψυχής και επαγγελματικά, αλλά και τις δραστηριότητες, στις οποίες οι ταξιδιώτες ενδέχεται να επιδοθούν (χειμερινά, θαλάσσια, extreme αθλήματα, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία κ.λπ.).

Σημειώνεται η intrust.gr παρέχει προγράμματα ασφάλισης δίνοντας την δυνατότητας σύγκρισης τιμών.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης