Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αποκάλυψη - Σοκ: Ο κλάδος τεχνολογίας εκπέμπει αέρια θερμοκηπίου ίσα με τις αερομεταφορές

Αποκάλυψη - Σοκ: Ο κλάδος τεχνολογίας εκπέμπει αέρια θερμοκηπίου ίσα με τις αερομεταφορές
Oι επιχειρήσεις για τα κρυπτονομίσματα καταναλώνουν 240 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, πολύ περισσότερο από όση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει από μόνο της η Αυστραλία ως χώρα
Σχετικά Άρθρα
Σοκ προκαλούν τα συμπεράσματα έρευνας  της Allianz Trade ότι ο κλάδος της τεχνολογίας  (ICT) εκπέμπει τόσα αέρια θερμοκηπίου, όσο εκπέμπει και ο κλάδος των αερομεταφορών!
Σε αντίθεση με ότι υποστηρίζεται μέχρι σήμερα, ο κλάδος της τεχνολογίας δεν είναι καθόλου φιλικός προς το περιβάλλον.
Πάντα σύμφωνα με την έρευνα, ο κλάδος της τεχνολογίας εκπέμπει πολλά περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου από όσα το μάτι μας έχει την δυνατότητα να βλέπει.
Δέος προκαλεί και το παρακάτω το ότι οι επιχειρήσεις για τα κρυπτονομίσματα καταναλώνουν 240 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, πολύ περισσότερο από όση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει από μόνο της η Αυστραλία ως χώρα.
Και τα δύο αυτά στοιχεία ενοχοποιούν το κλάδο της τεχνολογίας πολύ περισσότερο και από τον  κλάδο των πλαστικών που έχει μπει στο στόχαστρο, ωστόσο παρά τις διαβουλεύσεις, συζητήσεις, συναντήσεις που γίνονται, το λόμπυ για το περιβάλλον φαίνεται να αποκρύπτουν στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

Συμμετοχή της Τεχνολογίας στις εκπομπές άνθρακα

Η συμμετοχή του κλάδου της τεχνολογίας στις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου υπολογίζονταν από 1,8 έως 2,8% μέχρι το 2020.
Ο κλάδος της τεχνολογίας και ψηφιακής τεχνολογίας θα ευθύνεται για εκπομπές 830ΜΤ (CO2) έως το 2030, αν η χρήση δεν έχει μεταβληθεί από το 2020 και μετά. 
Επίσης, στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται το σύνολο των εκπομπών από την χρήση των κρυπτονομισμάτων  που είναι ίσο 240 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Μεταβλητές στο αποτύπωμα

Το αποτύπωμα άνθρακα πάντως στον τομέα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται. Επομένως, οι εκπομπές άνθρακα είναι πιθανό να μειώνονται σταθερά όσο αυξάνεται η χρήση ΑΠΕ αλλά και όσο βελτιώνονται οι συσκευές στην χρήση του άνθρακα, όσο βελτιώνεται ο κύκλος ζωής ενός προϊόντος, ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η μεταφορά.

Απαιτείται αλλαγή συμπεριφοράς καταναλωτών άμεσα

Σύμφωνα με την Allianz Trade προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην απαλλαγή από τα κρυπτονομίσματα και στην καλύτερη χρήση του blockchain. Απαραίτητη επίσης σύμφωνα με την Allianz είναι η αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών ως προς την χρήσης της τεχνολογίας . Οι πολιτικές υποστηρίζει χρειάζεται να επιβάλλον περιορισμούς και Κανονισμούς.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης