Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ηνωμένο Βασίλειο:  Η κυρίαρχη δύναμη στην ασφαλιστική τεχνολογία

Ηνωμένο Βασίλειο:  Η κυρίαρχη δύναμη στην ασφαλιστική τεχνολογία
Με 10% μερίδιο ανάμεσα σε 3.000 ασφαλιστικές επιχειρήσεις τεχνολογίας παγκοσμίως
Σχετικά Άρθρα
Με την αξία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων τεχνολογίας (insurtech) στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποτιμάται στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια, το Ηνωμένο Βασίλειο αναλογικά με τον πληθυσμό του αναδεικνύεται σε  κυρίαρχη δύναμη στην παγκόσμια τεχνολογική ασφαλιστική αγορά.
Προσαρμόζοντας, τον αριθμό των insurtechs με το μέγεθος του πληθυσμού, η διείσδυση των insurtechs εκτοξεύτηκε σημαντικά, κατατάσσοντας το Ηνωμένο Βασίλειο ανάμεσα τις πιο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες σε επίπεδο ασφαλιστικής τεχνολογίας.

Λονδίνο: Κόμβος ασφαλιστικής τεχνολογίας


Παρά το γεγονός ότι η αγορά των insurtechs στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται πίσω από αυτή των ΗΠΑ και της Κίνας σε επίπεδο συνολικής επιχειρηματικής , όπου η αξία των γιγάντων της ασφαλιστικής τεχνολογίας ανέρχεται  σε περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια και για την Κίνα σε 28 δισεκατομμύρια δολάρια, ο ασφαλιστικός τεχνολογικός κλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο διακρίνεται για το μέγεθος της αγοράς σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας.  
Το αποτέλεσμα αυτό δεν έρχεται τυχαία για την χώρα. Αντίθετα, απαρχές της δεκαετίας του 2000 το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε μάρτυρας της γέννησης του πρώτου σημαντικού ιστότοπου σύγκρισης ασφαλιστικών πακέτων. Και από τότε  μέχρι και σήμερα, η χώρα διακρίνεται για τις περίπου 280 τω αριθμώ ασφαλιστικές επιχειρήσεις τεχνολογίας, διασφαλίζοντας ένα μερίδιο της τάξης του 10% ανάμεσα σε 3.000 ασφαλιστικές επιχειρήσεις τεχνολογίας παγκοσμίως.  Το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στην δεύτερη θέση καθώς οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις τεχνολογίας στις ΗΠΑ αριθμούν περί τις 1.300.

Εξαπλάσια άνοδος εσόδων


Μέχρι σήμερα η πορεία των insurtechs στις ΗΠΑ είναι εντυπωσιακή καθώς τα έσοδα τους διαμορφώθηκαν σε 2-3 δισεκατομμύρια στερλίνες για το 2022, σημειώνοντας εξαπλάσια αύξηση από το 2015. Προσθέτως, οι επιχειρήσεις αυτές άνοιξαν 14.000 θέσεις εργασίας, ή το 4% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγέθη του Λονδίνου και  μόνο ισοδυναμούν με τα συνολικά μεγέθη των υπολοίπων της Ευρώπης, καθιστώντας την πόλη κεντρικό κόμβο στον κόσμο.
Υπό τον όρο ότι η ανάπτυξη του κλάδου θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, το Λονδίνο σύντομα θα ξεπεράσει τα μεγέθη των ΗΠΑ, κερδίζοντας την παγκόσμια πρωτιά.

Ελ Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης