Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Διορθώσεις μετ’ εμποδίων στις ασφαλίσεις ζωής, ανεβαίνει η μπάνκα μαζί με τις ζημιές

Διορθώσεις μετ’ εμποδίων στις ασφαλίσεις ζωής, ανεβαίνει η μπάνκα μαζί με τις ζημιές
Σταθερή άνοδος στις κατά ζημιών ασφαλίσεις
Ανέβασαν από κοινού την μπάνκα στα 2.090.470.605 ευρώ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάϊο του 2023, για πρώτη φορά μετά από δύο τουλάχιστον χρόνια οι ασφαλίσεις ζωής και οι ασφαλίσεις κατά ζημιών.
Διορθώνουν οι ασφαλίσεις ζωής μετατρέποντας το επί μήνες αρνητικό πρόσημο σε θετικό.
Συν 7% οι ασφαλίσεις ζωής συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα στα 1.003.542.759 ευρώ, συν 11% οι ασφαλίσεις κατά ζημιών στα 1.086.727.345 ευρώ.
Στα πέριξ του 2% η αστική ευθύνη οχημάτων, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες που έγραφε ο κλάδος το 2022 με τις λοιπούς κλάδου κατά ζημιών να οδηγούν την ανάπτυξη.

Τα δύσκολα μπροστά για τις ασφαλιστικές ζωής

Τα δύσκολα ωστόσο για τις ασφαλιστικές ζωής που στήριζαν την ανάπτυξη στα επενδυτικά προγράμματα unit linked δεν είναι πίσω αλλά μπροστά τους.
O κλάδος διορθώνει πλησιάζοντας το σημείο μηδέν ανάπτυξης ωστόσο οι επενδυτές λιανικής στρέφονται πλέον σε άλλες μορφές επενδύσεων και με λιγότερο κίνδυνο.
Συγκεκριμένα οι ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις διατήρησαν το αρνητικό πρόσημο, στο 0,5% στα 343.333.951 ευρώ και με συμμετοχή στο σύνολο του κλάδου 34%.
Αντίθετα στο συν 10% οι κλασσικές ασφαλίσεις ζωής με συμμετοχή 50%, στα498.497.473,66. Με θετικό βηματισμό συν 8,1% τα ομαδικά ασφαλιστήρια στα 161.911.335 με συμμετοχή 16%.

Δέκα κλάδοι κρατούν το τιμόνι στις ασφαλίσεις κατά ζημιών

Στις ασφαλίσεις κατά ζημιών το τιμόνι της κούρας κρατούν τα μεταφερόμενα εμπορεύματα με ανάπτυξη συν 25%, η ασφάλιση πλοίων με ανάπτυξη συν 17%, οι λοιπές ζημιές αγαθών με ανάπτυξη συν 12%, οι αστικές ευθύνες αεροσκαφών με ανάπτυξη που φτάνει σχεδόν το 100%, οι αστικές ευθύνες πλοίων με ανάπτυξη συν 34%, οι γενικές αστικές ευθύνες με συν 26%, οι ασφαλίσεις πιστώσεων με μία καλή ανάπτυξη συν 11%, η υγεία με ανάπτυξη συν 30%.

Πάτωσαν οι εγγυήσεις

Τα άλλοτε αισιόδοξα αποτελέσματα με τις ασφαλίσεις πιστώσεων απογοητεύουν σήμερα καθώς η πτώση είναι ραγδαία, με αρνητικό πρόσημο στο μείον 1,5%.
Μόλις συν 5,3% σημείωσε ανάπτυξη η ασφάλιση κατά πυρκαγιάς με το μεγαλύτερο ποσοστό να προέρχεται λόγω ενυπόθηκων δανείων.
Σε αδικαιολόγητα χαμηλά επίπεδα η ασφάλιση νομικής προστασίας στην Ελλάδα καθώς στην αγορά μονοπωλεί η ARAG Νομικής Προστασίας ,
Σημειώνεται τα αποτελέσματα που εξέδωσε σήμερα η ΕΑΕΕ προήλθαν από 49 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 27 είναι Ανώνυμες Ασφαλιστικές Εταιρείες.
Οι δύο Αλληλασφαλιστικοί Συνεταιρισμοί, Δεκαπέντε υποκαταστήματα αλλοδαπής ασφαλιστικής επιχείρησης και πέντε Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέσω Ε.Π.Υ

Ελ Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης