Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ανοικτά μέτωπα και σκληρές μάχες μεταξύ Ασφαλιστών και Σωματείων

Ανοικτά μέτωπα και σκληρές μάχες μεταξύ Ασφαλιστών και Σωματείων
Άγνωστο παραμένει σήμερα τι θα γίνει με τον διαμελισμό των Σωματείων
Τέλος δεν μπαίνει στις μάχες που δίνουν αναμεταξύ τους οι θεσμικοί φορείς και ορισμένα ασφαλιστικά σωματεία που έχουν στηθεί με σκοπό να υπερασπίζονται τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζομένων.
Και ενώ τα όπλα δεν έχουν κατέβει αυτή την φορά μεταξύ ΣΠΑΤΕ (Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής) και ΠΟΑΔ, (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών) η ΕΑΔΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος) ευθυγραμμισμένη στον σκοπό της χωρίς περιττές κινήσεις και περιστροφές ανακοίνωσε σήμερα την πρότασή της από το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο για τον ρόλο των Ειδικών Συμβούλων. Οι επιλεγέντες για αυτήν τη θέση είναι οι κ.κ. Γεώργιος Καραβίας (ΕπίτιμοςΠρόεδρος ΣΕΜΑ), ο Κωστής Μαυρόπουλος (Επίτιμος Πρόεδρος ΕΕΑΕ) και ο Δημήτρης Γαβαλάκης (Γενικός Γραμματέας ΕΕΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης). Αυτό που αξίζει να τονιστεί στο σημείο αυτό το γεγονός ότι: Οι κ.κ. Γεώργιος Καραβίας, Κωστής Μαυρόπουλος και Δημήτρης Γαβαλάκης είναι αναγνωρισμένοι επαγγελματίες με εκτεταμένη εμπειρία στον ασφαλιστικό τομέα και μεγάλη γνώση της ιστορικής διαδρομής της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, καθώς έχουν διατελέσει ιδρυτές και πρόεδροι της.

Η φωτιά ακόμα καίει

Στο μέτωπο τώρα ΣΠΑΤΕ – ΠΟΑΔ οι μάχες ήταν έντονες με την ΠΟΑΔ να χάνει έδαφος και τον ΣΠΑΤΕ να αποχωρεί, επικαλούμενος τα συμφέροντα των μελών του. Και όλα αυτά όταν ακόμα δεν έχει ξεθυμάνει το μπαρούτι με τον ΠΣΑΣ.
Οι αναταραχές, ωστόσο με την ΠΟΑΔ είχαν διαφορετικό άρωμα καθώς διαχώρισε τους Ασφαλιστικούς Πράκτορες σε εκείνους του Νομού Αττικής και στους άλλους της υπόλοιπης Ελλάδας, προσβάλλοντας μεταξύ το κύρος κύρος της πλειονότητας των Επαγγελματιών συναδέλφων Πανελλαδικά, αλλά και υποσκάπτοντας την ενότητα του κλάδου.
Άγνωστο παραμένει σήμερα τι θα γίνει με τον διαμελισμό των Σωματείων.
Η κίνηση που πριν από χρόνια έκανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου φαίνεται ότι χρειάζεται αρκετό χρόνο ακόμα για να ωριμάσει.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης