Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι εξαγορές στις ασφαλιστικές φέρνουν και μετακινήσεις στελεχών - Οι top μεταγραφές και αναβαθμίσεις

Οι εξαγορές στις ασφαλιστικές φέρνουν και μετακινήσεις στελεχών - Οι top μεταγραφές και αναβαθμίσεις
Οι συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών και οι αλλαγές που έγιναν σε μετοχικά σχήματα συνετέλεσαν στις μετακινήσεις των στελεχών μεταξύ ασφαλιστικών και εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης
Σχετικά Άρθρα
Οκτώ deals ασφαλιστικών επιχειρήσεων, συν δύο που φέρεται να ακολουθούν, φέρνουν έντονη κινητικότητα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο ρυθμός μετακινήσεων των στελεχών εντείνεται όπως ακριβώς εντείνονται στον χώρο και οι διαδικασίες των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων καθώς και της μεταφορές χαρτοφυλακίων στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.
Οι συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών και οι αλλαγές που έγιναν σε μετοχικά σχήματα συνετέλεσαν στις μετακινήσεις των στελεχών μεταξύ ασφαλιστικών και εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Στο πλαίσιο αυτό στην Allianz την ηγεσία ανέλαβε ο Χρήστος Γεωργακόπουλος (Ευρωπαϊκή Πίστη) –μία κίνηση η οποία εντυπωσίασε την αγορά, στην ΝΝ την ηγεσία ανέλαβε η Φιλίπα Μιχάλη (πρώην Allianz) μετά την αποχώρηση της Μαριάννας Πολιτιπούλου.
Στην Εθνική Ασφαλιστική μετά την αποχώρηση του Σταύρου Κωνσταντά ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού διευθυντής στην ΔΕΙΑ (ΤτΕ), την ηγεσία ανέλαβε ο Ρομπέρτ Γκωσί (Uniqa, AXA, MetLife, AIG). Παραμένοντας στο γήπεδο της Εθνικής Ασφαλιστικής τα νερά τάραξε η αποχώρηση του Μιχάλη Τάτση Διευθυντή Δικτύων και η τοποθέτηση του Αντώνη Χρηστίδη στην θέση του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων. Από μία ιστορική ασφαλιστική στην Ελλάδα και την Κύπρο και από τις πιο αξιόπιστες παγκοσμίως την MetLife, έφυγε ο Κυριάκος Αποστολίδης που βρίσκονταν στην ηγεσία διαδεχόμενος τον Δημήτρη Μαζαράκη.

Η Υδρόγειος μετά από πέντε χρόνια συζητήσεις πέτυχε αυτό που ήθελε

Σε ό,τι αφορά την εξαγορά ποσοστού 70% συν 10% της Υδρογείου από την Ιταλική Αλληλοασφαλιστική Reale Mutua δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις καθώς όπως είχε γράψει το ΒΝ η Οικογένεια Κασκαρέλη δεν θα πουλούσε αν δεν εξασφάλιζε ότι ο Αναστάσιος Κασκαρέλης θα παρέμενε Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ο Παύλος Κασκαρέλης Διευθύνων Σύμβουλος.
Μετακινήσεις στελεχών αναμένεται να υπάρξουν και μετά την επέκταση της Groupama αφού οι Γάλλοι ετοιμάζονται να διεκδικήσουν νέα μερίδια στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά.

Εξαγορές και μετακινήσεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Μετακινήσεις τέλος έγιναν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση απόρροια των εξαγορών και της μετακίνησης των ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων.
Στις τελευταίες εξαγορές εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης περιλαμβάνονται οι: Ardonagh - SRS Group of Companies (όπου η πρώτη εξαγόρασε την δεύτερη), η CA Insurance Agents (μέλος της εταιρίας Συμμετοχών ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ Α.Ε) - ΜΕΡΙΜΝΑ Life ΕΠΕ, Μεσιτική εταιρεία PENCO - One Global, το Ασφαλιστικό συγκρότημα του Μανώλη Χαραλάμπη IONIOS New Agency & NGU, Hellas Direct-3P Insurance. Com&Cοm –Infotrust.

Ελ Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης