Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ασπίς Πρόνοια: Ξεκλείδωσαν πάνω από 2 εκατ. για 7.500 χιλιάδες ασφαλιστήρια

Ασπίς Πρόνοια: Ξεκλείδωσαν πάνω από 2 εκατ. για 7.500 χιλιάδες ασφαλιστήρια
2009, το χειρότερο έτος για την ιδιωτική ασφάλιση
Σχετικά Άρθρα
Ξεκλείδωσαν σήμερα 5 Ιουλίου 2023 πάνω από δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες ευρώ από το ταμείο ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, για περισσότερα από επτάμισι χιλιάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια μετά από ανυπολόγιστες καθυστερήσεις.
Η διαχείριση της υπόθεσης αυτής, αν δεν είχε γίνει με γνώμονα τα συνδικαλιστικά και πολιτικά μικρό- συμφέροντα που στόχο είχαν να πολώσουν τότε τους πολίτες και τους ψηφοφόρους θα είχε τώρα κλείσει χωρίς να έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες απώλειες.
Οι καταβολές προς τους ζημιωθέντες της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ την από 1η Φεβρουαρίου 2021 του ασφαλιστικού εκκαθαριστή της εταιρείας και την από 8η Μαρτίου 2023. Το συνολικό ποσό και για τις δύο ανακοινώσεις είναι ίσο με 2.348.800 ευρώ.
Συγκεκριμένα: η πρώτη ανακοίνωση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της aspispronoia.gr αναφέρει μεταξύ άλλων: Σε συνέχεια της από 01/02/2021 ανακοίνωσης του ασφαλιστικού εκκαθαριστή της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ σχετικά με την πραγματοποίηση σταδιακών καταβολών για τη διανομή, εκ μέρους του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής της προκαταβολής των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ, στις 5 Ιουλίου δόθηκε εντολή πληρωμής στην πληρώτρια τράπεζα για την καταβολή ποσού διανομής 48.800 ευρώ περίπου, για 29 συμβόλαια. Οι δικαιούχοι αναφέρει θα πρέπει να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα των υπό εκκαθάριση εταιρειών για να μάθουν αν θα αποζημιωθούν.
Η δεύτερη έρχεται σε συνέχεια από 08/03/2023 ανακοίνωσης του ασφαλιστικού εκκαθαριστή της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και επαναλαμβάνει ό,τι δόθηκε στις 5 Ιουλίου η εντολή πληρωμής στην πληρώτρια τράπεζα για την καταβολή ποσού διανομής, σχετικά με την πραγματοποίηση σταδιακών καταβολών για τη διανομή, εκ μέρους του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής (ΕΚΙΑΖ), της προκαταβολής των είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση των εκκαθαριστών η εντολή αφορά καταβολή ποσού διανομής 2.300.000 ευρώ περίπου, για 7.150 συμβόλαια.

2009, το χειρότερο έτος για την ιδιωτική ασφάλιση

Το βίαιο κλείσιμο της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value τίναξαν στον αέρα το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 2009, την ίδια χρονιά που έκλεισαν οι δύο εταιρείες του Ψωμιάδη λουκέτα μπήκαν Γενική Ενωση, την Γενική Πίστη και στις Ασφάλειες Σκούρτη, αφήνοντας στο δρόμο πάνω από 1 εκατομμύριο ασφαλισμένους. Την ζημιά στην αγορά την έκανε η ΕΠΕΙΑ όπου αποφάσισε το κλείσιμο των εταιρειών και στην συνέχεια την εκκαθάριση τους.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης