Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δύο Έλληνες στην κορυφή της Διεθνούς της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Δύο Έλληνες στην κορυφή της Διεθνούς της Ιδιωτικής Ασφάλισης
Η σημασία της εκλογής του Γιώργου Βαλαή στον COB και η Άννα Κωνσταντίνου στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης
Σχετικά Άρθρα
Για δεύτερη συνεχή 3τή θητεία (06.2023-06.2026) εξελέγη στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Συμβουλίου των Γραφείων (Council of Bureaux), το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης και το Επικουρικό Κεφάλαιο.
To Συμβούλιο των Γραφείων (COB) αποτελεί την Ένωση των Εθνικών Γραφείων Ασφάλισης των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Σύστημα της Διεθνούς Ασφάλισης των Αυτοκινήτων και των Επικουρικών Κεφαλαίων των ΕΕ-27 χωρών.
Η εκλογή είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαβουλεύσεων μεταξύ των 13 Γραφείων και 4 Επικουρικών Κεφαλαίων των κρατών-μελών της Ε.Ε. Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που εκπροσωπεί το Ελληνικό Γραφείο και Επικουρικό Κεφάλαιο στο πιο πάνω Διοικητικό Συμβούλιο.
Το Επικουρικό Κεφάλαιο θα εκπροσωπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του COB ο πρόεδρός του κ. Γεώργιος Βαλαής και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης η γενική διευθύντριά του, κα Άννα Κωνσταντίνου.

Η σημασία της εκλογής

Η εκλογή των ισχυροποιεί τη διεθνή παρουσία του ΓΔΑ και του Επικουρικού Κεφαλαίου και ενδυναμώνει το λόγο της χώρας μας στις εξελίξεις αφ’ ενός του Συστήματος της Διεθνούς Ασφάλισης του Αυτοκινήτου και αφ’ ετέρου της ευρωπαϊκής νομοθεσίας Ασφάλισης του Αυτοκινήτου, στο βαθμό που αφορά τους πιο πάνω οργανισμούς, με πολλαπλά οφέλη για την αγορά Ιδιαίτερα σημαντική η εκλογή, λόγω της επικειμένης προσαρμογής, εντός του 2023, της ελληνικής νομοθεσίας προς την 6η Οδηγία Αυτοκινήτου (2021/2118/ΕΚ), η οποία αφορά κυρίως το Επικουρικό Κεφάλαιο, αλλά και το Γραφείο.

Σύσταση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, νέες συμφωνίες για αφερεγγυότητες ΕΠΥ

Σημειώνεται ότι στο Υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας προς την πιο πάνω Οδηγία, στην οποία συμμετέχει το Επικουρικό Κεφάλαιο, ενώ και στο Γραφείο δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις του στα ειδικά θέματα που το αφορούν.
Η δε διαδικασία επανεισπράξεων μεταξύ των Επικουρικών Κεφαλαίων και Οργανισμών Αποζημίωσης σε περίπτωση αφερεγγυότητας ασφαλιστικής επιχείρησης που λειτουργεί με ΕΠΥ -την υποχρεωτική λειτουργία των οποίων προβλέπει η Οδηγία- θα ρυθμίζεται από Συμφωνίες, τις οποίες έχει εκπονήσει το Συμβούλιο των Γραφείων (COB) και ήδη υπογράφονται από τα Επικουρικά Κεφάλαια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό Επικουρικό Κεφάλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης