Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Βοτσαρίδης (Interlife): Αυξάνουμε την παραγωγή των ασφαλίστρων μας με ρυθμό διπλάσιο της αγοράς

Βοτσαρίδης (Interlife): Αυξάνουμε την παραγωγή των ασφαλίστρων μας με ρυθμό διπλάσιο της αγοράς
Στο πρώτο τετράμενο 2023 η Ιnterlife κατέλαβε τη 12η θέση μεταξύ των 31 ασφαλιστικών εταιρειών
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι το 2023 τα μεγέθη της INTERLIFE AAΕΓΑ θα βελτιωθούν και η εταιρεία «θα καταλάβει τη θέση που πραγματικά της αξίζει στην αγορά», διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Ιωάννης Βοτσαρίδης, κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, στην οποία εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή από κέρδη παλαιότερων χρήσεων.
Ο κ.Βοτσαρίδης επισήμανε ακόμα ότι η εταιρεία «πήρε πίσω τη ζημία που έγραψε πέρυσι» (για πρώτη φορά στα 30 χρόνια της λειτουργίας της) και «ήδη έχει κάποια θετικά αποτελέσματα από την εκμετάλλευση του κλάδου».
Στο πρώτο τετράμηνο του 2023, η INTERLIFE AAΕΓΑ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, κινήθηκε με ρυθμούς υψηλότερους της αγοράς ασφαλίσεων, τόσο σε επίπεδο συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (αύξηση 17,09%, έναντι 10,2% της αγοράς, με αποτέλεσμα να κατέχει τη 12η θέση μεταξύ των 31 ασφαλιστικών εταιρειών), όσο και στη συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους κλάδων (ο μόνος κλάδος στον οποίο παρουσίασε χαμηλότερο ρυθμό από τον αντίστοιχο της αγοράς ήταν αυτός των γενικών ασφαλίσεων).
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα παραγωγικά στοιχεία της εταιρείας, που παρουσίασε κατά το ανοιχτό τμήμα της γενικής συνέλευσης ο κ.Βοτσαρίδης, η παραγωγή ασφαλίστρων οχημάτων της εταιρείας αυξήθηκε κατά 21%, έναντι 15,6% της αγοράς.
Η εταιρεία κατέχει την 6η θέση μεταξύ 45 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο με μερίδιο αγοράς 6,08%, ενώ ο ασφαλισμένος στόλος οχημάτων έφτασε τα 411.701 οχήματα. Η παραγωγή ασφαλίστρων αστικής ευθύνης οχημάτων της εταιρείας αυξήθηκε 9% έναντι 1,5 % της αγοράς (9η θέση μεταξύ των 45 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο).
Η παραγωγή ασφαλίστρων πλοίων της εταιρείας αυξήθηκε 77,6% έναντι 15% της αγοράς. Η δε παραγωγή ασφαλίστρων αστικής ευθύνης πλοίων σημείωσε αύξηση κατά 58,6% έναντι 32% της αγοράς, με την INTERLIFE να κατέχει την 2η θέση μεταξύ 20 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
Στην παραγωγή ασφαλίστρων γενικής αστικής ευθύνης η εταιρεία κινήθηκε επίσης θετικά, με αύξηση 16,4% έναντι 24,7% της αγοράς και κατέχει την 5η θέση μεταξύ των 24 του κλάδου. Αντίστοιχα θετικές ήταν οι επιδόσεις της στην παραγωγή ασφαλίστρων διαφόρων ατυχημάτων (+16,3% για την εταιρεία, έναντι -9,5% της αγοράς), νομικής προστασίας (5,4% έναντι 1,3%) και βοηθείας εν γένει, οδικής, τεχνικής και ταξιδιωτικής (56,5 % έναντι 6,5 % της αγοράς).
O κ.Βοτσαρίδης σημείωσε ακόμα ότι η πίτα της ασφαλιστικής αγοράς μεγαλώνει και πρόσθεσε ότι το μερίδιο της INTERLIFE «τρέχει» με διπλάσιο ρυθμό από τη μέση αύξηση της αγοράς.
Χαρακτήρισε δε πολύ σημαντικό και θετικό το φορολογικό κίνητρο για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10%, που προανήγγειλε τον Μάιο, για το 2024, η κυβέρνηση ΝΔ, για κάθε κατοικία που θα ασφαλιστεί κατά του κινδύνου φυσικών καταστροφών και πυρκαγιάς. Όπως είπε, ανέκαθεν ήταν υποστηρικτής της άποψης ότι πρέπει να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση και όχι να υπάρξει χαριστικό ασφάλιστρο από πλευράς της Πολιτείας.
Όσον αφορά τη βιωσιμότητα του κλάδου, απέναντι σε κρίσεις όπως και αυτή της κλιματικής αλλαγής, σημείωσε πως έχει αποδειχτεί ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αντέχουν στις κρίσεις, πολύ περισσότερο από τις τράπεζες, «ίσως γιατί μαθαίνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τον κίνδυνο ή γιατί είναι σωστά αντασφαλισμένες ή γιατί επιλέγουν ασφαλιστικά προγράμματα που κοστίζουν λίγο παραπάνω, αλλά δεν τις βάζουν σε περιπέτειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης