Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τα deal και οι συζητήσεις των ασφαλιστών στο συνέδριο της Ύδρας

Τα deal και οι συζητήσεις των ασφαλιστών στο συνέδριο της Ύδρας
Έντονο παρασκήνιο στο τριήμερο συνέδριο των ασφαλιστικών εταιριών στην Ύδρα
Σχετικά Άρθρα
Έντονο παρασκήνιο, διεργασίες αλλά και deals σημάδεψαν το τριήμερο συνέδριο των ασφαλιστικών εταιριών στην Ύδρα, με το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς να υποδέχεται με ικανοποίηση την προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% σε περίπτωση ασφάλισης του ακινήτου έναντι φυσικών καταστροφών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου χαρακτήρισε το κίνητρο σημαντικό και μάλιστα δήλωσε την έκπληξή του, γιατί τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα δεν υποστήριξαν το μέτρο.
«Το ζήτημα δεν είναι ιδεολογικό.
Αντίθετα, εξυπηρετεί τόσο τους πολίτες όσο και το ίδιο το κράτος, γιατί σε μια περίπτωση φυσικής καταστροφής, οι δικαιούχοι θα αποζημιωθούν γρήγορα.
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στο περιθώριο του συνεδρίου, η προσαρμογή για τις ασφαλιστικές εταιρίες, όσο και για το κράτος σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου θα απαιτήσει τουλάχιστον χρονικό περιθώριο 6 μηνών.
Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ σημειώνει ότι οι αλλαγές της κυβέρνησης σχετικά το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) ήταν δειλές και πρέπει να γίνουν περισσότερες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Πέραν αυτού όμως, θα πρέπει να δοθούν φορολογικά κίνητρα -όπως στο εξωτερικό- σε όσους εργαζόμενους αποταμιεύουν σε μακροχρόνια βάση χρήματα τα οποία τοποθετούν σε μακροπρόθεσμους επενδυτικούς λογαριασμούς.
Την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης, αρκεί ο κλάδος να εστιάζει στις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών και η Πολιτεία να συνδράμει μέσα από μια πολιτική κινήτρων -ή έστω άρσης αντικινήτρων- εξέφρασαν στο 23ο Συνέδριο της Ύδρας οι Robert Gauci (διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής), Νίκος Χαλκιόπουλος (μέλος ΔΣ Allianz-Ευρωπαϊκής Πίστης) και Νίκος Αντιμησάρης (CEO Ergo Hellas).
Ο Robert Gauci αναφορικά με το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής τόνισε ότι θα εξυγχρονιστεί και στη συνέχεια θα πουληθεί.
Ο ίδιος θεωρεί τις επενδύσεις των ξένων Ομίλων που έλαβαν χώρα κατά τα τελευταία χρόνια θετικές για τον κλάδο και την οικονομία, σημειώνοντας πως η αγορά αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μια φάση αφομοίωσης της κατάστασης.
Πέραν όμως των νέων deals που θα μπορούσαν να γίνουν, ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής πιθανολογεί και εξαγορές, συμμαχίες και συνεργασίες και με εταιρείες άλλων κλάδων όπως πχ με επιχειρήσεις τεχνολογίας και υπηρεσιών.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκε και το deal του Ομίλου εταιρειών SRS με τον διεθνή Όμιλο Ardonagh και αλλάζει τη δυναμική της αντασφάλισης στην Ελλάδα.
Η εξαγορά της SRS από την Ardonagh Europe, αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου διείσδυσης σε νέες ευρωπαϊκές αγορές.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης