Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Gauci (Εθνική Ασφαλιστική): Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσκαιρα κέρδη

Gauci (Εθνική Ασφαλιστική): Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσκαιρα κέρδη
Σύμφωνα με τον Robert Gauci, στα τέλη Αυγούστου θα έχει λυθεί το ζήτημα των «ενοικιαζόμενων εργαζομένων» της εταιρείας

Αδιάφορος για μία πρόσκαιρη κερδοφορία της Εθνικής Ασφαλιστικής δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Robert Gauci, ο οποίος -όπως είπε- η διοίκηση του fund CVC ενδιαφέρεται για μία μεγάλη ανάπτυξη με προσλήψεις νέων και ικανών στελεχών που θα εκτοξεύσουν την εταιρία.
Σε άτυπη ενημέρωση στο πλαίσιο του  ασφαλιστικού συνεδρίου της ΕΑΕΕ στην Υδρα, ο κ. Gauci αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει μέσα από μια ριζική αναδιοργάνωση της εταιρείας με πρώτιστο στόχο την ψηφιοποίηση με νέα εργαλεία. Όλα αυτά θα συμπληρωθούν από ένα πολυκαναλικό (omnichannel) μοντέλο, το οποίο θα υποστηρίζεται από την τεχνολογία και την επεξεργασία δεδομένων.
Πρώτα η βιωσιμότητα μετά η κερδοφορία, και δεν απέκλεισε την πώληση της εταιρίας όταν καταστεί κερδοφόρα.
Εξήγησε ότι η Εθνική δεν αποβλέπει σε ένα απλό ασφαλιστή που απλά πουλάει ένα προϊόν, αλλά σε ένα «διευθυντή ορχήστρας» ο οποίος θα προσφέρει πλήρη κάλυψη και εξυπηρέτηση στον πελάτη, από την αρχή που θα υπάρξει ανάγκη έως την πλήρη αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο στην υγεία και τις καλύψεις οχημάτων, όσο και σε άλλες προϊοντικές κατηγορίες.
Αναφορικά με τους πόρους που θα χρειαστούν για την μετεξέλιξη της εταιρίας τόνισε οτι ο νέος βασικός μέτοχος είναι διατεθειμένος να καλύψει μια ενδεχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα απαιτηθεί, για να λάβουμε την απάντηση: «Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρείας είναι πολύ υψηλοί και αυτή την περίοδο δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Αν τώρα απαιτηθεί σε κάποια μελλοντική φάση, τότε ο μέτοχος θα συνδράμει υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνοδεύεται από ένα business plan που να αποδεικνύει τη χρησιμότητα μιας τέτοιας κίνησης».
Η χρονιά φέτος δεν ξεκίνησε τόσο καλά για τα αποτελέσματα της εταιρείας, κυρίως λόγω των εξελίξεων στον κλάδο της υγείας: Αφ’ ενός ήρθαν στο προσκήνιο οι νοσηλείες πολλών ασθενών που ανέβαλαν την αντιμετώπιση των ζητημάτων τους λόγω της πανδημίας και αφ’ ετέρου έχει επιδράσει και ο υπάρχων πληθωρισμός που ανεβάζει αποζημιώσεις και δαπάνες. Πάντως, η κατάσταση έχει αρχίσει να βελτιώνεται.

Αποχωρήσεις προσωπικού

Σύμφωνα με τον Robert Gauci, στα τέλη Αυγούστου θα έχει λυθεί το ζήτημα των «ενοικιαζόμενων εργαζομένων» της εταιρείας, καθώς η πλειονότητα αυτών θα ενταχθεί στο προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής (ως «σύμβουλοι διοίκησης», σύμφωνα με πληροφορίες), ενώ αντίθετα οι υπόλοιποι θα σταματήσουν να εργάζονται για λογαριασμό της εταιρείας. Ωστόσο, ο CEO δεν επιβεβαίωσε το ποσοστό διατήρησης του 65%, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου αριθμού.
Από την Εθνική Ασφαλιστική αποχώρησαν κατά την τελευταία διετία πάνω από 150 άτομα μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, (117 πέρυσι και 37 φέτος) ενώ θα σταματήσει να εργάζεται και ένα σημαντικό ποσοστό από τους περίπου 215 «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους. Σημειώθηκε επίσης, πως συχνά επιλέγονται άτομα που μέχρι τώρα έχουν δραστηριοποιηθεί σε άλλους χώρους πέραν του ασφαλιστικού κλάδου, προκειμένου να φέρουν στην Εθνική μια νέα οπτική στα πράγματα με τις ικανότητές τους και την εμπειρία τους.

Αντώνης Βασιλόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης