Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εθνική Ασφαλιστική: Τέλος στους δανεικούς εργαζόμενους - Σχέδια ανάπτυξης με νέες προσλήψεις

Εθνική Ασφαλιστική: Τέλος στους δανεικούς εργαζόμενους - Σχέδια ανάπτυξης με νέες προσλήψεις
Τα σχέδια ανάπτυξης της Εθνικής Ασφαλιστικής
Σχετικά Άρθρα
Την κατάργηση των μισθωτηρίων συμβάσεων εργαζομένων μέσω της συνεργασίας της με την ICAP δρομολογεί η Εθνική Ασφαλιστική, σχεδιάζοντας νέες πρόσθετες προσλήψεις με στόχο την μετάβαση της Ασφαλιστικής στο μέλλον με ενισχυμένους ρυθμούς ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ.
Δύο μήνες πλέον τη 30η Ιουνίου 2023 ζήτησε η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, προκειμένου να εκπονήσει σχέδιο για την αξιολόγηση των εργαζομένων βάσει της σύμβασης της ICAP, διατηρώντας περίπου το 80%, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι «δεν θα γίνει καμία απόλυση», υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο μέλλον δεν θα δουλεύουν με την μορφή μισθωμένης σύμβασης. Την ίδια στιγμή, η Εθνική Ασφαλιστική ετοιμάζει προσλήψεις για να καλύψει νέες θέσεις εργασίας που θα την οδηγήσουν την μετάβαση της σε μία νέα εποχή.

Η θέση του Συλλόγου για τους εργαζόμενους

Σε άλλο μήκος κύματος ωστόσο κινείται ο Σύλλογος ο οποίος τονίζει πώς «επειδή η 30η Ιουνίου 2023, που είχε ενημερώσει η Εταιρία τους εργαζόμενους ότι θα ήταν η καταληκτική ημερομηνία συνεργασίας της με τις εταιρίες ενοικίασης, πλησιάζει, το Δ.Σ. του Συλλόγου ζήτησε επίσημα ενημέρωση για την απορρόφηση των συναδέλφων μας που εργάζονται για πολλά χρόνια στην Εταιρία, μέσω αυτών των εταιριών, με σημαντικό οικονομικό κόστος για την Εταιρία (περίπου 30% λόγω προμηθειών προς τις εταιρίες και ΦΠΑ), αλλά διατηρώντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας». Ο Σύλλογος βάσει της απάντησης που έδωσε το γραφείο ανθρωπίνου δυναμικού μιλά για απορρόφηση ποσοστού 65% αλλά που το ποσοστό ατό θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Η απάντηση που έλαβε ο Σύλλογος είναι ότι λόγω έλλειψης χρόνου οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο και «ότι θα απορροφηθεί το 65% αλλά το ποσοστό αυτό θα ανέβει το επόμενο διάστημα».
Ο Σύλλογος της Εθνικής Ασφαλιστικής, συσχετίζοντας τα αιτήματα του με την πορεία της Ασφαλιστικής σε δήλωση του τονίζει ότι η Εθνική Ασφαλιστική -αν και κάτι πιο σύνθετο από αυτό που αναφέρεται παρακάτω και καμία ασφαλιστική δεν έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένο έργο καθώς υπάρχουν διαφωνίες με αμφίσημα μηνύματα- «περιφρονεί τους δείκτες τους δείκτες ESG με βάση τους οποίους, αποτυπώνεται η ικανότητα των εταιρειών να δημιουργούν αξία με κοινωνικό πρόσημο και να διαμορφώνουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα».
Ο Σύλλογος, τέλος στην δήλωση του «απαιτεί την απορρόφηση του συνόλου του προσωπικού των 210 εργαζομένων καλώντας την στήριξη όλων».

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης