Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δεύτερο σκάνδαλο στην Ασπίς Πρόνοια - Κραυγή αγωνίας από ανυποψίαστους ασφαλισμένους

Δεύτερο σκάνδαλο στην Ασπίς Πρόνοια - Κραυγή αγωνίας από ανυποψίαστους ασφαλισμένους
Τα δεύτερο σκάνδαλο της Ασπίς Πρόνοια και η κραυγή αγωνίας των ανυποψίαστων ασφαλισμένων προς τα πολιτικά κόμματα
Δεκατέσσερα χρόνια μετά την τελεσίδικη απόφαση της ΕΠΕΙΑ για οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Aspis Pronoia, της Commercial Value και άλλων τριών ασφαλιστικών των: Γενική Ενωση ΑΕΕΓΑ (General Union), Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ (General Trust) και Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΕΓΑ, με το αιτιολογικό ότι δεν πληρούσαν την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια, το θέμα των δύο πρώτων Ασφαλιστικών συμφερόντων Παύλου Ψωμιάδη μετατράπηκε σε μείζον πολιτικό φαινόμενο και παραμένει ανοικτό μέχρι σήμερα, 6 ημέρες πριν την μεγάλη πολιτική αναμέτρηση των ελληνικών κομμάτων.
Η πλαστή εγγυητική επιστολή των 550 εκατομμυρίων ευρώ ήταν αυτή άνοιξε την πόρτα στην εισαγγελία και την απόφαση της Πολιτείας να βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις και να ξεκινήσει η εκκαθάριση.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά οι δικαιούχοι περνούν το μαρτύριο της σταγόνας

Σήμερα, οι αποζημιώσεις περνούν από 40 κύματα και το θέμα δεν δείχνει να κλείνει άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, προσπαθεί να θέσει υπ’ όψιν των κομμάτων, των υποψηφίων βουλευτών και της ασφαλιστικής αγοράς, ότι:
Όσοι βρίσκονται εντός των καταστάσεων δικαιούχων ασφάλισης της Ασπίς Πρόνοια έχουν λάβει μέχρι σήμερα από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής 2 καταβολές συνολικού ποσοστού 13%.
Ο Σύλλογος, ως εκ τούτου ζητά άμεσα ενεργοποιηθούν οι πρόνοιες του νόμου 3867/2010 και μέσω εγγυημένου δανείου, όπως προβλέπεται, και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξοφληθούν οι συνολικές υποχρεώσεις προς τους ζημιωθέντες.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος αυτός σκοπό έχει την ‘’σύντομη’’ επίλυση του ζητήματος, ωστόσο μετά από 14 χρόνια, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί.
Ο Σύλλογος θίγει το σύστημα δικαιοσύνης καθώς συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις άφησαν εκτός καταστάσεων δικαιούχων, ζημιωθέντες, ενώ άλλες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν άλλους με ίδια ακριβώς συμβόλαια.

Οι δικαιούχοι πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Στο πτωχευτικό νόμο, θέτει υπ’ όψιν των πολιτικών ο Σύλλογος θα πρέπει να προβλεφθεί η διαγραφή προσαυξήσεων ΕΝΦΙΑ και για τις ασφαλιστικές.
Οι προσαυξήσεις αυτές υπολογίζονται από 3-5 εκατομμύρια ευρώ, και αφαιρούνται από τους λογαριασμούς των ασφαλισμένων οι οποίοι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης.
Αγκάθι, στις αποζημιώσεις παραμένουν, τέλος τα ακίνητα καθώς οι καταβολές των ποσών προς αποζημίωση από την πώληση των ακινήτων δεν αποδίδονται στον εκκαθαριστή σύντομα με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης