Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Λύση στην εξίσωση του ΕΣΠΑ για τους ασφαλιστές έδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Λύση στην εξίσωση του ΕΣΠΑ για τους ασφαλιστές έδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
Οι ασφαλιστές μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένοι από τα χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, στερούμενοι των επιχειρηματικών ευκαιριών ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα
Λύση στην εξίσωση με τον άγνωστο ΕΣΠΑ έδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Οι ασφαλιστές μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένοι από τα χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, στερούμενοι των επιχειρηματικών ευκαιριών ανάπτυξης.
Με συνεχείς και συστηματικές παρεμβάσεις του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ΕΕΑ, Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εντάσσεται προσεχώς στα προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν την “Πράσινη Ανάπτυξη”, χρηματοδοτικά κονδύλια τα οποία θα ενισχύσουν την ανάπτυξη.
Ειδικότερα, η σχετική εξέλιξη ήλθε στο πλαίσιο συζητήσεων, παρεμβάσεων, και διαβημάτων της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών οπότε και ελήφθη σχετική διαβεβαίωση που δόθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη.
Κατόπιν της ένταξης, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα είναι εντός και σε αυτό τον τομέα και θα υπαχθούν στις δραστηριότητες που θα απορροφήσουν τα σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως γίνεται με άλλους κλάδους της οικονομίας.

Λανθασμένες διατυπώσεις, συνεχίζονται οι συζητήσεις

Οι παρεμβάσεις αυτές όπως αναφέρει το ΕΕΑ οδήγησαν στην είσοδο- ένταξη του επαγγέλματος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στα προγράμματα στήριξης των κλάδων που επλήγησαν από την πανδημία και στην συνέχεια στο ΕΣΠΑ με την αποκατάσταση μιας λανθασμένης διατύπωσης -θεώρησης. Στο πλαίσιο αυτό και η μη συμμετοχή της στην ψηφιακή ενίσχυση αναβάθμιση προφανώς οφείλεται σε κάποια διαδικαστική αστοχία για την οποία ήδη το Ε.Ε.Α. βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους αρμοδίους ώστε να επιλυθεί και αυτό το θέμα.

Κοντά στους 19.000 οι ασφαλιστές


Αξίζει να σημειωθεί, πιέσεις υπήρξαν και από την ΠΟΑΔ για την ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Η ΠΟΑΔ έκρινε σκόπιμο πώς οι ΚΑΔ (ΚΑΔ 66.22 “Δραστηριότητες ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών ”και οι υποκατηγορίες) κατέστη δυνατόν να είναι επιλέξιμοι στις δράσεις των ΠΕΠ των προηγούμενων ΕΣΠΑ μετά από ενέργειες της ομοσπονδίας καθώς και άλλων φορέων που στήριξαν το αίτημα και την αποδοχή από το Υπουργείο
Σημειώνεται, ότι ο κλάδος των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών απασχολεί συνολικά 19.000 επαγγελματίες σε όλη την χώρα.

Ελ.Ε
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης