Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Έλεγχος και χρηματική ποινή στην Intrasoft που υπολόγισε λάθος ποσά σε 572.000 συντάξεις

Έλεγχος και χρηματική ποινή στην Intrasoft που υπολόγισε λάθος ποσά σε 572.000 συντάξεις
Οι συντάξεις αυτές προπληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου ζημιώνοντας το ταμείο με 15,5 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Αυστηρό πειθαρχικό έλεγχο διέταξε στον ΕΦΚΑ για τυχόν ευθύνες προσωπικού ο Κωστής Χατζηδάκης, που ενεργοποίησε την ρήτρα προστίμου στην εταιρία που έχει αναλάβει το λογισμικό της έκδοσης συντάξεων (Intrasoft) για σημαντικά λάθη στην έκδοση 572.000 συντάξεων.
Οι συντάξεις αυτές προπληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου ζημιώνοντας το ταμείο με 15,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή πλήρωσαν κατά μέσο 26 ευρώ επιπλέον κάθε συνταξιούχο.
Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.
Ο πειθαρχικός έλεγχος στοχεύει σε ενδεχόμενες παραλείψεις υπαλλήλων του Οργανισμού.
Τα υπερβάλλοντα ποσά που καταβλήθηκαν λανθασμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραπάνω συνταξιούχων θα συμψηφιστούν με την καταβολή της σύνταξης τους στο τέλος του έτους, όταν και θα συνυπολογιστεί η μικρή πρόσθετη αύξηση που θα δοθεί σε αυτούς λόγω του ότι το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό.
Οι συνταξιούχοι που επηρεάζονται από την παραπάνω αστοχία μπορούν να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση από το τέλος της επόμενης εβδομάδας μέσα από την ανάρτηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.
Στα σημειώματα θα αναφέρεται ρητώς το υπερβάλλον ποσό που καταβλήθηκε.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης