Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Generali Ελλάδος: Bancassurance και Δίκτυα φουλάρουν για πρωτιές

Generali Ελλάδος:  Bancassurance και Δίκτυα φουλάρουν για πρωτιές
Ο στόχος της Ιταλικής Generali είναι να ενισχύσει την παρουσία της στις γενικές ασφαλίσεις και στην υγεία, τον οποίον στόχο τον υλοποιεί με οργανική ανάπτυξη και εξαγορές
Σχετικά Άρθρα
Στις πρώτες τοπ 5 ασφαλιστικές στην Ελλάδα βρίσκεται η Generali Ελλάδος με την προοπτική σε βάθος χρόνου να ανέβει μία θέση και να καταλάβει την πρώτη θέση στις γενικές ασφαλίσεις, ακόμα και την δεύτερη στις ασφαλίσεις υγείας μετά την εξαγορά της AXA Ελλάδος και την επέκταση της συμφωνίας bancassurance με την Alpha Bank μέχρι το 2040, καθώς η συμφωνία με την Τράπεζα παρέχει συνεργασία σε αποκλειστική βάση στο κανάλι της διανομής. Ο στόχος της Ιταλικής Generali είναι να ενισχύσει την παρουσία της στις γενικές ασφαλίσεις και στην υγεία, τον οποίον στόχο τον υλοποιεί με οργανική ανάπτυξη και εξαγορές.

BancassuranceΑ


Tα προϊόντα της Generali που διανέμονται μέσω της Alpha βρίσκονται σε φάση επανασχεδιασμού, ενώ η Τράπεζα ήδη το 2021 πραγματοποίησε καθαρά έσοδα από προμήθειες 105 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 25%, μεταξύ άλλων λόγω της αύξησης των πωλήσεων των ασφαλιστικών προϊόντων που διανέμονται από το κανάλι της.
Σημειώνεται, η Alpha Bank παρέχει υπηρεσίες περίπου 3,1 εκατομμύρια πελατών, μέσω ενός δικτύου 300 περίπου καταστημάτων. Η αποκλειστική συνεργασία με της Generali με την Alpha Bank στηρίζει τη ενισχύσει το κανάλι bancassurance, κυρίως στις γενικές ασφαλίσεις.

Σε επίπεδο ομίλου – αυξημένες εισροές λόγω των Unit Linked


Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το εννεάμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα 59,8 δισ. με αύξηση +1,3%. Μεγάλη αύξηση στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων (+10,3%), κυρίως από τις ασφαλίσεις εκτός του κλάδου αυτοκινήτου. Τα ασφάλιστρα ζωής παρουσίασαν μείωση (-2,9%). Οι καθαρές εισροές στον κλάδο ζωής αυξήθηκαν σε 7,7 δισ. ευρώ λόγω των Unit-Linked και των ασφαλιστικών προϊόντων προστασίας ζωής και υγείας, σύμφωνα με τη στρατηγική επανατοποθέτησης του χαρτοφυλακίου ζωής .

Περιθώριο νέας παραγωγής +5%

Τα λειτουργικά αποτελέσματα συνέχισαν να παρουσιάζουν αύξηση φτάνοντας στα 4,8 δισ. ευρώ (+7,8%), χάρις στις θετικές επιδόσεις των κλάδων ζωής και γενικών ασφαλίσεων. Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα στο 93,3% (+2 π.μ.). Το περιθώριο νέας αραγωγής παρουσίασε εξαιρετική απόδοση φτάνοντας στο 5,42% (+0,68 π.μ.)
Τα καθαρά αποτελέσματα παρέμειναν σταθερά στα 2.233 εκατ. ευρώ (-0,8%) Εξαιρουμένης της απομείωσης των επενδύσεων στη Ρωσία τα καθαρά αποτελέσματα θα ήταν σήμερα στα 2.374 εκατ. ευρώ (+5,5%).

Στόχοι 2023

Η Generali για το 2023 στοχεύει ανάπτυξη με ισχυρή παρουσία σε όλα τα δίκτυα διανομής ασφαλιστικών προϊόντων με μεγάλη έμφαση στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ολοκλήρωση του επανασχεδιασμού των προϊόντων που διανέμει μέσω της Τράπεζας, έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αναλογιστικής και της διαχείρισης κινδύνων προσαρμοσμένων όλων στο νέο λογιστικό πρότυπο IFRS 17.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης