Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι ανασφάλιστες ράγες της Hellenic Train απειλή ακόμα και για την ύπαρξη της εταιρίας

Οι ανασφάλιστες ράγες της Hellenic Train απειλή ακόμα και για την ύπαρξη της εταιρίας
Τι θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές και ο κίνδυνος για τους Ιταλούς επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Ανασφάλιστες ήταν οι ράγες πάνω στις οποίες κινείτο ο συρμός της Hellenic Train, καθώς οι Ιταλοί της Hellenic Train φέρεται να μην ήθελαν να διαθέσουν παραπάνω κονδύλια για ασφάλιση πέραν των υποχρεωτικών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που συγκέντρωσε το ΒΝ από αντασφαλιστές που βρίσκονται κοντά στο θανατηφόρο συμβάν.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ασφαλιστήριο ή αντασφαλιστήριο συμβόλαιο οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν θα είναι κυρίως για ευθύνες έναντι τρίτων και στην περίπτωση που η υπόθεση δεν πάει ποινικά, με άλλο λόγια οι πραγματογνώμονες στην έκθεση τους διαπιστώσουν αμέλεια έως βαριά αμέλεια και όχι δόλο.
Με, μία από τους δύο μεγαλύτερες αντασφαλιστικές στον κόσμο που αντασφαλίζει direct το Συμβόλαιο Μεγάλου Κινδύνου της Ιταλικής Generali να ψάχνει σχετικό notification, το θανατηφόρο συμβάν στα Τέμπη με πάνω από 57 νεκρούς και τραυματίες και με αγνοούμενους, σύμφωνα τους κύκλους των αντασφαλιστών θα πάρει χρόνο μέχρι οι πραγματογνώμονες να εκδώσουν τις εκθέσεις τους, ενώ δεν είναι σίγουρο ακόμα το τι δικαστικές αγωγές θα ακολουθήσουν.

Η ενεργοποίηση των συμβολαίων – οι αποζημιώσεις


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και πάντα κατά τις πληροφορίες των αντασφαλιστών οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι ασφάλιζαν την Hellenic Train για αστικές ευθύνες έναντι τρίτων, κατά τον νόμο τα υποχρεωτικά, γεγονός που σημαίνει ότι η Iταλική Generali θα ενεργοποιήσει το συμβόλαιο και θα αποζημιώσει για ευθύνες έναντι τρίτων, κατά τους όρους και τις καλύψεις που έχει ζητήσει και υπογράψει η Hellenic Train.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι τα ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης αποζημιώνουν έναντι συμβάντων αμέλειας ή βαριάς αμέλειας, στην περίπτωση που αποδειχθεί δόλος η υπόθεση αφορά τα ποινικά δικαστήρια, ωστόσο κατά τις μαρτυρίες μέχρι σήμερα η υπόθεση της Hellenic Train δεν οδηγείται σε δόλο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Hellenic Train δεν είχε ασφαλίσεις τις ράγες, ούτε είχε ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την συντήρηση των γραμμών. Υπό την αίρεση ότι υπάρχει ασφαλιστήριο για τις ράγες και συντήρησης και όχι ασφαλιστήριο για τις ελάχιστες κατά τον νόμο καλύψεις σε περίπτωση ατυχήματος που ασφαλίζει επιβάτες και αποσκευές κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους με το συρμό τότε το ύψος των αποζημιώσεων θα αλλάξει για τους Ιταλούς.

Ελ Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης