Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δώρο 100 χιλιάδων ευρώ από το ΕΕΑ στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Δώρο 100 χιλιάδων ευρώ από το ΕΕΑ στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές
Ευκαιρίες και προϋποθέσεις για αύξηση της ασφαλιστικής διείσδυσης
Σχετικά Άρθρα
Εκατό χιλιάδες ευρώ προς ενίσχυση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα διαθέσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών το 2023 σε δράσεις που θα υποδείξει η ΕΑΔΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου. Οι δράσεις, μεταξύ άλλων θα εστιάζουν στην επιμόρφωση, την κατάρτιση, την τεχνολογία, την εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και στην οικονομική τους αρωγή με στόχο την αύξηση των πωλήσεων σε τομείς ασφάλισης που έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης , όπως ο κλάδος ζωής και υγείας, οι αστικές, επαγγελματικές κ.α.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ θα πρέπει να γίνουν δραστικές μεταρρυθμίσεις στην νομοθεσία σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης για ορισμένους τομείς, όπως είναι οι αστικές επαγγελματικές ευθύνες αλλά και μεταρρυθμίσεις στην φορολογική νομοθεσία, θεσπίζοντας φορολογικά κίνητρα για την αγορά ιδιωτικών συμβολαίων ασφάλισης.

Ο κλάδος εκτιμά ο κ. Χατζηθεοδοσίου έχει σημαντικές προοπτικές, καθώς υπάρχει μεγάλο κενό προστασίας στην Ελλάδα με την ασφαλιστική διείσδυση να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι ευκαιρίες αυτές αν αξιοποιηθούν θα αλλάξουν προς το καλύτερο τα μεγέθη της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα και της οικονομίας.
Οι μεγάλες διαφορές στο κατά κεφαλήν ασφάλιστρο και στην ασφαλιστική διείσδυση, μεταξύ Ελλάδας και μέσου όρου στην Ευρώπη αποτελούν προπομπό την εξελίξεων υπό τον όρο ότι θα υπάρξουν νομοθετικές αλλαγές, η ασφαλιστική διαμεσολάβηση εκσυγχρονιστεί και οι ασφαλιστικές θα εκδώσουν νέα ασφαλιστικά προϊόντα.

Στα 447 ευρώ το κατά κεφαλήν ασφάλιστρο στην Ελλάδα


Ο δείκτης των συνολικών κατά κεφαλήν ασφαλίστρων και δικαιωμάτων συμβολαίων αυξήθηκε στα 447 ευρώ σημειώνοντας την υψηλότερη τιμή κατά κεφαλήν ασφαλίστρων την τελευταία δεκαετία. Ο αντίστοιχος δείκτης των κατά κεφαλήν εγγεγραμμένων ασφαλίστρων και δικαιωμάτων συμβολαίων για τις ασφαλίσεις ζωής αυξήθηκε στα 222 ευρώ το 2021 από 195 το 2020. Παρομοίως, o δείκτης των κατά κεφαλήν εγγεγραμμένων ασφαλίστρων και δικαιωμάτων συμβολαίων για τις ασφαλίσεις κατά ζημιών ανήλθε στα 225 εκατομμύρια το 2021 από 212 το 2020.

Στα 2.000 ευρώ το μέσο κατά κεφαλήν ασφάλιστρο στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη το μέσο κατά κεφαλή ασφάλιστρο φτάνει περίπου στα 2,093 ευρώ εκ των οποίων τα 1.106 περίπου δαπανώνται για ασφάλιση ζωής, 286 ευρώ για ασφάλιση υγείας και 701 ευρώ για ασφαλίσεις κατά ζημιών. Αντίστοιχα, η ασφαλιστική διείσδυση, -παραγωγή ασφαλίστρων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη διαμορφώνεται περίπου στο 7,5%. Για τις ασφαλίσεις ζωής περίπου στο 4%, υγείας στο 1,01% και τις ασφαλίσεις κατά ζημιών στο 2,5%.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης