Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Την κάνουλα των επενδύσεων σε ακίνητα άνοιξε η Generali το 2022

Την κάνουλα των επενδύσεων σε ακίνητα άνοιξε η Generali το 2022
H Generali ολοκλήρωσε την εξαγορά του ιστορικού κτιρίου γραφείων Portal del Angel στη Βαρκελώνη
Σχετικά Άρθρα
Χρήμα σε ακίνητα στην Ευρώπη ρίχνει η Generali, ανεβάζοντας την αξία του χαρτοφυλακίου της, με το Portal del Angel στην Βαρκελώνη να είναι η τελευταία της επένδυση για το 2022. Στην Ισπανία, η Generali Real Estate διαχειρίζεται επί του παρόντος ένα χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Για λογαριασμό του πανευρωπαϊκού ταμείου «Generali Core High Street Retail Fund» (GCHSR), η Generali ολοκλήρωσε την εξαγορά του ιστορικού κτιρίου γραφείων Portal del Angel στη Βαρκελώνη, από την θυγατρική της Andres Puyol, Medcap Real Estate, το οποίο θα διαχειρίζεται η Generali Real Estate S.p.A Società di gestione del risparmio. Το ιστορικό αυτό κτίριο διαθέτει 40 μονάδες γραφείων προς ενοικίαση και προορίζεται για επαγγελματίες επενδυτές.
Η εξαγορά απαντά τους επενδυτικούw στόχους της Generali σε κορυφαία περιουσιακά στοιχεία σε σημαντικές ευρωπαϊκές πόλεις που αντέχουν τις οικονομικές κρίσεις. Η
Βαρκελώνη σύμφωνα με την Generali χαίρει της διεθνούς φήμης ως οικονομικός, πολιτιστικός, τουριστικός και συγκοινωνιακός κόμβος. Χάρη σε μια πολύ σταθερή αγορά ακινήτων, ειδικά για υψηλής ποιότητας γραφεία και εμπορικά περιουσιακά στοιχεία, η Βαρκελώνη είναι μια από τις πόλεις που στοχεύει η Generali Real Estate στην επενδυτική της στρατηγική.
Το περιουσιακό στοιχείο Portal del Angel, είναι από τα κύρια καταστήματα λιανικής στην Ισπανία, όπου στεγάζονται οι περισσότεροι από τους λιανοπωλητές της αγοράς και σημείο πρόσβασης στο ιστορικό κέντρο και σε όλα τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.
Είναι πλήρως ανακαινισμένο περιουσιακό στοιχείο μεικτής χρήσης για γραφεία και λιανικό εμπόριο σε συνολική έκταση 4.400 τ.μ.. Το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως το 2022 από την Medcap Real Estate με εξαιρετικές τεχνικές, περιβαλλοντικές προδιαγραφές και προδιαγραφές βιωσιμότητας, φτάνοντας να έχει αποκτήσει την πιστοποίηση BREEAM In-Use «Very Good».
Επομένως, και είναι συνεπές με τα απαιτητικά πρότυπα ποιότητας ESG της Generali Real Estate.

Σε Φρανκφούρτη και Βερολίνο

Λίγες ημέρες πριν η Generali ολοκλήρωσε την εξαγορά των Κ2 γραφείων στην περιοχή Bahnhofviertel στη Φρανκφούρτη αντί του ποσού των 150 εκατομμυρίων ευρώ από την Blackstone, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο μέσω fund που τελεί υπό την διαχείριση της ολοκλήρωσε την εξαγορά κτιρίου στο κέντρο του Βερολίνου επί της οδού Französische Strasse 53-55, πλησίον της Friedrichstraße από την Real I.S για λογαριασμό της AIF Real I.S. BGV V.
Το κτίριο είναι 8.000 τμ εκ των οποίων τα 6,300 τμ είναι χώροι γραφείων και τα 1,450 κατοικίες. Η αξία του ακινήτου είναι υψηλή λόγω της θέσης της πρόσβασης του σε μεγάλο αριθμό μέσων δημόσιας συγκοινωνίας.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης